Bir Ülke Daha Bitcoin'i Resmi Para Birimi Yaptı: BTC Yükselişe Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Ülke Daha Bitcoin'i Resmi Para Birimi Yaptı: BTC Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Bitcoin'de yükseliş başladı. Yükselişin nedeni ise bir ülkenin daha kripto para birimini resmi parası olarak kabul etmesi oldu.

Kripto Paralar 28 Nisan 2022 10:48 0
Bir Ülke Daha Bitcoin'i Resmi Para Birimi Yaptı: BTC Yükselişe Geçti

El Salvador'dan sonra bir ülke daha Bitcoin'i resmi para birimi olarak açıkladı.

Son dönemlerin gündem konusu olan kripto para birimleri hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen bilgilere göre El Salvador'un ardından bir ülke daha , en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'i resmi para birimi olarak tanıdığını açıkladı. Dünyanın en yoksul ülkeleri sıralamasında başta olan ülkelerden Orta Afrika Cumhuriyeti, yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ettiğini söyledi. Paylaşılan açıklamada ülkenin bu hamle ile en cesur ve vizyoner ülke olduğuna yer verildi. 

 

Dünya ülkelerinde kripto para birimleri üzerinde çalışmalar devam ederken bazı ülkelerden dikkat çeken adımlar gelmeye devam ediyor. Geçen sene El Salvador adlı ülke, kripto para birimi Bitcoin'i resmi para birimi olarak tanıdığını dünya kamuoyuna açıkladı. 

 

RUSYA'DA TARTIŞILDI

Rusya'da son günlerde kripto para birimlerinin resmi para olması tartışıldı. Savaş endeniyle ambargo yiyen ve çok sayıda yaptırıma maruz kalan Rusya'nın ödemelerde kripto para birimlerini kabul edeceği iddia edilmişti. Bu iddialar gündemde dolaşırken bir son dakika haberi Orta Afrika Cumhuriyeti'nden geldi.

 

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan en az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ve elmas, uranyum, altın gibi madenlerle yer altı zenginliği olan, ancak siyasi kaos ve istikrarsızlık nedeniyle yeraltı zenginliğinden faydalanamayan Orta Afrika Cumhuriyeti, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ettiğini duyurdu. Söz konusu karar ülkenin parlamentosunda alındı ve oy birliği ile bu karar alındı. 

 

En az gelişmiş ülkeler arasında yer alan ülkede bu hamle ile ekonomiyi canlandırmanın amaçlandığı öğrenildi. Ülkeyi dünyanın en cesur ve vizyoner ülkesi haline getirmek için yapıldığı belirtilen bu hamle ile yıllardır devam eden krizin önüne geçilmesinin amaçlandığı öğrenildi. Bazı uzmanlar söz konusu adaptasyon için erken tabirini kullandı. 

 

Bilgisayar mühendisi Sydney Tickaya, yaptığı son dakika açıklamasında ülkede sadece yüzde 4'lük kesimin internete ulaşabildiğini ve Bitcoin'in ise sadece internet üzerinden kullanılabildiğini söyledi. Yaygınlık için internet kullanımının tüm ülkeye yayılması lazım.

 

BİTCOİN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu açıklama sonrası Bitcoin'de yükseliş başaldı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 38 bin 500 doalr seviyesinden 39 bin 515 dolar seviyesine kadar tırmandı. Ethereum fiyatı ise 2 bin 895 dolara çıktı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç