Bir Temel Gıdaya Daha Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Temel Gıdaya Daha Zam Geldi!

Zamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Kırşehir’de 200 gram ekmeğin fiyatı 2.75 TL'den 3.50 TL'ye çıkarıldı.

Ekonomi 22 Tem 2022 17:18 2
Bir Temel Gıdaya Daha Zam Geldi!

Zamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Kırşehir’de 200 gram ekmeğin fiyatı 2.75 TL'den 3.50 TL'ye çıkarıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapılan açıklamada, 2.75 TL’ye satılan ekmeğin fırıncılardan gelen talepler sonrası 3,50 TL’ye çıkarılması kararının alındığı söylendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kırşehir Fırıncılar Odası tarafından gelen talep sonrası 2,75 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatının yükseltilmesi için Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz tarafından çalışmalar başlatılmış idi. Ticaret Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından 200 gram ekmeğin fiyatı 3,50 TL’ye çıkarılmış durumda. Ham madde ürünlerinde zamların devam etmesi ile fırıncı esnaflarımızın ekmeğe zam talebi de kaçınılmaz oldu. Fırıncı esnafımızdan gelen talepler sonrası birliğimiz tarafından Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte yeni bir fiyat tarifesi belirlendi. Buna göre 200 gram ekmek çeşitlerinin fiyatı 3,50 TL’ye 400 gram ekmek çeşitlerinin fiyatı ise 7,00 TL’ye yükseltildi. Fırıncı esnafımızın belirlenen kurallara riayet ederek satışlarını gerçekleştirmesini, aksi halde cezai işlemlere maruz kalacağını hatırlatıyoruz"

Öte yandan birçok ilimizde ekmeğe zam geldi; Ankara’da ekmek fiyatı gelen 1 liralık zamla birlikte 4 liraya yükselmiş durumda.  Ankara Fırıncılar Odası, zamma gerekçe olarak "artan maliyetleri" gösteriyor.

Ankara’da 7 Mayıs’ta yapılan 25 kuruş zamla ekmek 3 lira olmuş idi.  Yeni tarifeye göre, Ata ekmeği 8 lira oldu. Kepek ekmek 6.5 liradan satılmaya başlanmış durumda. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kentten köye göç etmenin zamanı geldide geçiyor bile
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Artık günlerimiz zam haberleriyle geçiyor artık güne güneş değil zam vuruyor