Bir sektör daha indirim çağrısına katıldı: İnşaat maliyetleri düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir sektör daha indirim çağrısına katıldı: İnşaat maliyetleri düşecek

Bir indirim çağrısı daha geldi ve beton sektörü, bu çağrıya olumlu karşılık vererek indirim yapacaklarını söyledi.

İş Dünyası 13 Kasım 2023 0
Bir sektör daha indirim çağrısına katıldı: İnşaat maliyetleri düşecek

Hazır beton sektörüne fiyatları indirin çağrısı geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı ve THBB heyeti ile yaptığı görüşmesini aktardı ve bir çağrıda daha bulundu.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) heyeti ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Bakan Bolat, önemli görüşmeler yapıldığını söyledi.

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve Yönetim Kurulu üyelerini İstanbul'da kabul ettiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Bolat, hazır beton üretimindeki sektörel sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını, sektörde neler yapılabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

6 Şubat depremi ve son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle 5 kentte fahiş fiyat artışları olduğunu, piyasa bozucu uygulamalar konusunda yaptıkları uyarılara ek olarak fiyat indirimi çağrılarının da olduğunu söyleyen Bakan, bu çağrıyı beton sektörü için de yaptı ve fiyatlara indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Bu çağrısına olumlu cevap geldiğini söyleyen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"THBB Yönetim Kurulu ve üye olan hazır beton üretici ve satıcısı işletmeler, bu toplantıda bize 'Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız' başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulundular ve yapacakları katkıları kamuoyuyla paylaşacaklarını beyan ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz"

Bu indirim çağrısının karşılık bulması ile inşaat maliyetlerinin aşağı çekilmesi ve piyasaya az da olsa denge gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç