Bir seçim müjdesi daha: Türkiye'de mesai saatleri değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir seçim müjdesi daha: Türkiye'de mesai saatleri değişiyor

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de mesai saatlerinin düşeceğini söyledi.

İş Dünyası 1 Mayıs 2023 17:46 75
Bir seçim müjdesi daha: Türkiye'de mesai saatleri değişiyor

Son dakika haberi geldi: Türkiye'de işçilerin çalışma süreleri düşmesi konusunda iyi haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada işçilerin çalışma sürelerinin düzenleneceğini, daha düşük çalışma saatleri için çalışmalar yapılacağını söyledi. Bakan Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında çalışma süresinin 7, hatta 6'ya kadar çekilebileceği mesajını verdi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur Sen Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada program açılışında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda açıklama yapan Bakan Bilgin, 100 yıldır emekçilerin çalışma süreleri için yaptıkları eylemlere değindi ve "İlk eylem Chicago'da çalışma sürelerinin 10 saate indirilmesi konusundaydı. Fakat daha sonra eylemler büyüdü. Dünya çapında yayıldı ve 8 saat talepleri ortaya çıktı. Yaklaşık yine 100 yıla yakındır veya 100 yıldan biraz daha fazla da dünyanın çeşitli ülkelerinde Uluslararası Çalışma Örgütü kuruluşuyla çalışma süreleri 8 saate indirildi. Şimdi bir başka çağda yaşıyoruz. Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi" ifadelerini kullandı.

Bundan 100 sene önce işçilerin üretimleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, "Şimdi soru şu; bundan 100 sene önce işçiler 1 saatte ne kadar, çalışanlar 1 saatte ne kadar ürün üretiyordular, hizmet üretiyordular, bugün 1 saatte ne kadar üretiyorlar? Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz" dedi.

ÇALIŞMA SÜRELERİ DÜŞÜRÜLEBİLİR

Açıklamasının devamında Bakan Bilgin, çalışma sürelerinin düşürüleceği, bunun üzerinde çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız. İngiltere'de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor" dedi.

MESAİ SAATLERİ 6'YA MI DÜŞECEK?

Bakan Bilgin, İngiltere'de çalışma saatinin 6'ya düşürüldüğünü, hatta 5'e çekilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak Türkiye'de de 6 olmasa da mesai saatinin 7'ye çekilmesi bekleniyor. Sizce mesai saati kaç olmalı? 6 mı 7 mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Mesai saati düştüğünde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (75)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
kesinlikle 7 saat olmalı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
6
Ziyaretçi 11 Ay Önce
6
Ziyaretçi 11 Ay Önce
6
Ziyaretçi 11 Ay Önce
6 yeterli