Bir seçim müjdesi daha hayata geçiyor: Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir seçim müjdesi daha hayata geçiyor: Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında kendi işini kuracak gençlere faizsiz kredi verileceğini söyledi.

İş Dünyası 17 Ara 2023 0
Bir seçim müjdesi daha hayata geçiyor: Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi verilecek

Bir seçim müjdesi daha hayata geçiyor: İşini kuracak gençlere faizsiz kredi verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş az önce mecliste yaptığı açıklamada kendi şini kuracak gençlere faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi ele alındı. Bütçe görüşmelerinde açıklama yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığının şimdiye kadar yaptıklarını ve 2024 yılı hedeflerini verdi.

2 BİN 392 ENGELLİ MEMUR ALIMI YAPILACAK

2024 yılının ilk günlerinde engelli memur alımı yapılacağını söyleyerek müjde veren Bakan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık olarak engelli vatandaşlar için çalışıyoruz. Engelleri kaldırmak, hayata aktif katılmalarını sağlamak için yoğun gayret içindeyiz. Son 21 yılda kamuda engelli memur sayısını 12 kat artırdık. 68 binden fazla memur ataması oldu. Şubat ayında 2323 engelli ataması oldu. Yeni yılın ilk ayından itibaren 2 bin 392 engelli memur alımı yapacağımız müjdesini vermek istiyorum"

ÇOCUKLARA DESTEK

Çocuğu okula giden annelere destek ödemelerinin devam ettiğini söyleyen Bakan, çocuğuna bakamayacak durumda olan evlere ayda 3 bin 571 TL destek ödemesi yaptıklarını söyledi. Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında yapılan ödemeler devam ediyor. 2024 yılında da artarak devam edecek.

EVLENECEKLERE FAİZSİZ KREDİ VE EĞİTİM

Bakan evlenecek gençlere faizsiz kredi verilmesi için Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulduğunu söyledi. Bu fonun gelirinin yer altı kaynaklarından sağlanacağı, buradan gelecek para ile gençlere evlilik kredisi ve eğitim desteği verileceği açıklandı.

İŞİNİ KURACAKLARA KREDİ

Kendi işini kuracak vatandaşlara Aile ve Gençlik Fonu ile kredi verileceğini söyleyen Bakan Göktaş, bir seçim müjdesinin daha hayata geçeceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize destek vereceğiz. Gençlerimizin istikbali için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

2 yılı geri ödemesiz ve faizsiz şekilde verilmesi beklenen 150 bin TL'nin başvuruları 2024 yılında başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç