Bir Sabah Uyandık ki Dolar 1 TL Olmuş: Peki O Zaman Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Sabah Uyandık ki Dolar 1 TL Olmuş: Peki O Zaman Ne Olur?

Ünlü ekonomist yaptığı son açıklamada , dolar kurunun aniden 1 liraya düşmesi durumunda yaşanacak bazı durumları aktardı.

Döviz 14 Nisan 2022 21:35 2
Bir Sabah Uyandık ki Dolar 1 TL Olmuş: Peki O Zaman Ne Olur?

Bir gün uyandık ve bir mucize olmuş , dolar 1 liraya kadar düşmüş peki ne olur?


Son yılların en çok araştırılan, en çok bakılan konusu ekonomi oldu. 7'den 70'e kadar herkes ekonomi ile ilgili hemen hemen tüm terimleri öğrendi. Öyle ki 10 yaşındaki çocuklar , bilgisayar alabilmek için faiz kararını bekliyor , enflasyon hesaplamasının nasıl yapıldığını biliyor. Son yıllarda internet üzerinden en çok araştırılan konu ise Dolar kuru oldu. Bundan 10 yıl önce tam bugün dolar kuru 1,76 TL seviyesindeydi. Ne kadar da düşük seviyedeymiş değil mi ? Ama şimdi dolar kuru 14.62 TL seviyesinden işlem görüyor. Aradan geçen 10 yılda dolar kuru 8,3 katlık bir artış gösterdi.


Dolar ile birlikte ürünlerin fiyatları da arttı. Teknolojik ürünler, akaryakıt, ham maddeler dolar üzerinden getirildiği için bunların fiyatlarında da rekorlar geldi. Alış veriş yapmak isteyenlerin ise en çok kullandığı söz, dolar şimdi düşükken alalım sözü oluyor. Peki dolar kuru aniden 1 liraya düşerse ne olur? Bunu Ekonomist ve Daktilo1984 Genel Yayın Yönetmeni Enes Özkan değerlendirdi ve önemli tespitler yaptı.


"BU İYİ BİR ŞEY GİBİ GÖZÜKEBİLİR AMA..."

Özkan açıklamasında, dolar ile hemen hemen her şeyimizi aldığımız için dışarıdan gelen ürünlerin daha ucuza geleceği anlamına geliyor dedi. Özkan, "Baktığımız zaman doların ucuzlaması bizim yurt dışından daha ucuza ürünler almamız anlamına geliyor ve bu, çoğu insan açısından iyi bir şey gibi gözükebilir fakat şöyle de düşünebilirsiniz; zaten halihazırda bu kadar yüksek dolar seviyesinden anlaşmalar yapmış, ürünler hammaddeler mamuller almış çeşitli firmalar var. Bunlar bu kadar büyük maliyetle aldıkları şeyleri yine de hemen ucuza satamayacakları için ama piyasada doların düşmesi nedeniyle büyük bir baskı görecekleri için büyük ihtimalle birçoğu iflas ederdi. Birçok bilgisayar tedarikçisi ya da bu iş komponentlerin tedarikçisi de iflas ederdi." ifadelerini kullandı.


"10 LİRAYA DÜŞSE BİLE..."

Açıklamasının devamında dolar kurunun bugünlerde 14.60 lira seviyesinde seyrettiğini söyleyen Özkan, "Bunun birkaç ay içerisinde 10 liraya düşmesi bile inanın bizi çok daha fazla rahatlatır. Bir günde 1 liraya düşmesindense birkaç ay içerisinde 10 liraya, sonra daha az miktarlara, belki 1 sene, 2 sene içerisinde düşebilecek olması daha iyi bir seçenektir." dedi.


1 liraya düşerse akaryakıt ürünlerinde ciddi indirimler olur ve tüm sektörleri rahatlatan bir durum olur. Teknoloji ürünlerinde, gıda sektöründe, inşaat sektöründe , otomotiv sektöründe, tekstil sektöründe ciddi indirimlerle karşılaşacağım biz dönem olur dolar 1 liraya düşerse. Bunlar şimdilik bir hayal gibi duruyor. Dileriz 1 liraya düşer. Sizce düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


DOLAR KAÇ TL?

Dolar kuru şu sıralar 14.62 TL seviyesinden işlem görüyor.


Kaynak: https://www.webtekno.com/dolar-1-tl-ye-duserse-neler-olur-h118701.html


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dolar 1 liraya düşsün saçımı kazıtmazsam ne oluyum 🤣 büyük konuşuyorum çünkü kimse rüyasında bile göremez bu durumu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar başta olduğu sürece 10 liraya bile gelmez