Bir okula Esat Oktay Yıldıran adı verilmesi sonrası MEB'den açıklama (Esat Oktay Yıldıran kimdir)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir okula Esat Oktay Yıldıran adı verilmesi sonrası MEB'den açıklama (Esat Oktay Yıldıran kimdir)

İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran adının verilmesi gündem oldu. MEB konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Haberler 26 Ara 2023 0
Bir okula Esat Oktay Yıldıran adı verilmesi sonrası MEB'den açıklama (Esat Oktay Yıldıran kimdir)

Son dakika: İzmir'de bir okula verilen Esat Oktay Yıldıran adı sonrası açıklama. Esat Oktay Yıldıran kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve İzmir'de bir okulun adına Şehit Esat Oktay Yıldıran İlkokulu adının verilmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberler üzerine Bakanlığımızca gerekli inceleme yapılmıştır.

Öteden beri toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan hadiselerle birlikte anılan isimlerin caddelerden, okullardan kaldırılması şeklindeki uygulamalar göz önüne alındığında, böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir.

Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalarımızdaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Adil bir hafızayı tesis etmek ve geçmişteki acıların ürünü olan yaraları sarmak için çaba sarf etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Bu bağlamda "Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği"ne göre ad verme yetkisi olan valiliğe (İzmir Valiliği) gerekli bilgi verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ESAT OKTAY YILDIRAN KİMDİR? NERELİDİR?

5 Şubat 1949 tarihinde dünyaya gelen Türk asker. Kıbrıs Barış Harekâtı'nda görev almış ve 12 Eylül Darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde İç Güvenlik Komutanı olarak görev yapmıştır. Yıldıran, 22 Ekim 1988 günü suikast sonucu hayatını kaybetmiş ve Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilmiştir. (Kaynak: Wikipedia)

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç