Bir Kripto Vakası Daha: Ünlü Borsacının Kızına Şok Suçlama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Kripto Vakası Daha: Ünlü Borsacının Kızına Şok Suçlama

Ünlü bir kripto para borsasından, ünlü borsacı Cihan Sütşurup'un kızına şok suçlama geldi.

Kripto Paralar 24 Tem 2022 14:25 0
Bir Kripto Vakası Daha: Ünlü Borsacının Kızına Şok Suçlama

Bir kripto dolandırıcılığı olayı daha.

Kripto para piyasasında son dönemlerde dolandırıcılık haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Bu sefer son iddia, ünlü borsacının kızı hakkında. Ünlü bir kripto para borsası , geçen günlerde çok yüksek miktarda işlem yapan bir kullanıcı tespit etti.

Çok yüksek miktarlarda kripto para işlemi gerçekleştirdiği fark edilen bu kişi takibe alındı. Çok yüksek miktarlarda ve farklı tarihlerde yapılan işlemleri tespit eden kripto para borsası, söz konusu durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Söz konusu şikayet dilekçesinde ünlü borsacı Cihan Sütşurup'un kızı Simge Sütşurup'un işlemleri gerçekleştirdiğine yer verildi. İddialara göre 21 Aralık günü 12 milyon 735 bin 500 liralık yatırımla bir alt coin alındığı, bu alt coinin fiyatının 0.326 lira olduğu, bundna 39 bin 140 adet alımı gerçekleştirdiği, söz konusu paranın yarısının ise 8 Şubat tarihinde çekildiği, transfer sonrası paranın 3'üncü kişilerin hesaplarına aktarıldığına yer verildi.

Dilekçe sonrası terörizmin finansmanının ve kara para aklanmasının önlenmesi kapsamında Simge Sütşurup tarafından kullanılan hesap askıya alındı ve daha sonra bu kişi MASAK'a ihbar edildi. Bu durumu öğrenen kadın, şirkete ihtarname çekti.

Şüpheli işlem nedeniyle el konulan hesabıunda 1 milyon 400 bin liralık zararı olduğunu, parasını çekmek istediğini ,ancak bunun engellendiğini söyledi. 

Asıl kendisinin mağdur edildiğini söyleyen kadın, zararının kendisine verilmesini istedi. İhtarname sonrası şirket harekete geçti ve borsada yüksek miktarda vurgun yaparak kripto para hesabı üzerinden soyulmak istendiğini söyledi ve savcılığa başvuru yaptı. 

Söz konusu dilekçede kadının hesabındaki paraların, babası ünlü borsacı Cihan Sütşurup'un SPK yatırımından kaçırdığı paralar olduğunu düşündüklerini ve kadının işsiz olması nedeniyle bu denli yüksek meblağlara sahip olmasının mümkün olmadığına yer verildi.

Kadının ablası ve babasının borsa işlemleri  nedeniyle borsadan 6 ay boyunca uzaklaştırma aldıkları da ortaya çıkarken şirket hesabın incelenmesi durumunda 13 milyon liralık bu paranın kadının hesabı üzerinden üçüncü kişilere aktarıldığı bildirildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç