Bir Kripto Para Vurgunu Daha: Bu Yönteme Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Kripto Para Vurgunu Daha: Bu Yönteme Dikkat!

Tüm dünyayı saran kripto para çılgınlığında binlerce kişi son günlerde Linkedin üzerinden dolandırıldı. Olayı Linkedin ile FBI çözdü

Kripto Paralar 20 Haz 2022 13:11 0
Bir Kripto Para Vurgunu Daha: Bu Yönteme Dikkat!

Kripto parada yeni dolandırıcılık ortaya çıktı.

Gelişen dünyada her gün hayatımıza yeni şeyler giriyor. Son olarak hayatımıza giren ve ekonomi dünyasını değiştirmeye başlayan kripto paralar , son yılların en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. 

Tabi bir de işin diğer tarafı var. Her yeni şeyde vatandaşları dolandırabilecek bir yol bulan dolandırıcılar, kriptor paralar üzerinden de ciddi dolandırıcılık yaptı. Son dolandırıcılık olayını ise Linkedin ile FBI birlikte çalışarak ortaya çıkardı. 

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Linkedin'de kripto para dolandırıcılığı son dönemlerde ortaya çıktı. CNBC tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve platformu kullananlara önemli uyarılar yapıldı.

CNBC’de yayınlanan habere baktığımızda dolandırıcıların son dönemlerde bu platform üzerinden kişileri kripto para birimlerine yatırım yapmaya teşvik ediyor ve bu şekilde dolandırıyor.

CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

FBI kaynakları, son dönemlerde bu şekilde dolandırıcıların oldukça arttığını söylerken yayınlanan gönderilerde kripto para yatırımcılarının güvenli olmayan sitelere yönlendirildiği görüldü. Bu sitelerde kişilere yüksek kazanç vaad ediliyor ve yalan görsellerle kandırılıyor.

SAHTESİNİ AYIRT ETMEK ZOR

Linkedin sayfasında sahte sitelere yönlendirildiği ve reklam yapıldığı, sahte sitelerinin gerçeğinden ayırt etmenin çok farklı olduğuna yer verildi. 

ZARAR BÜYÜK

Kriptoda bu şekilde 1.6 milyon dolarlık dolandırıcılık yapıldığı öğrenildi. 

Bu nedenle vatandaşların dikkatli olması gerektiği, yatırım yapacağı sitenin güvenliğini iyi araştırması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç