Bir İşçi, Sigortalı Çalışırken Tatil Günlerinde Başka İşlerde Çalışabilir mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir İşçi, Sigortalı Çalışırken Tatil Günlerinde Başka İşlerde Çalışabilir mi?

Bir işçi , sigortalı olarak çalıştığı işyerinden kalan zamanlarda başka bir işyerinde çalışabilir mi?

İş Dünyası 8 Ekim 2022 21:50 1
Bir İşçi, Sigortalı Çalışırken Tatil Günlerinde Başka İşlerde Çalışabilir mi?

Bir işçi, bir yerde sigortalı olarak çalışıyorken başka yerde çalışabilir mi?

Sosyal Güvenlik Sistmeimize göre bir işçi, birden fazla işyerinde sigortalı olarak çalışabilmektedir. Türkyie'de oldukça zor olan bu şekilde çalışmada iki işyerinde çalıştığı tespit edilen bazı kişiler işlerinden atılabiliyor. Bunda kriter iş sözleşmesi.

Özellikle asgari ücretliler, tek işte çalışarak artık hayatlarını idame ettiremiyor. Büyükşehirlerde 3-4 bin liranın altında kiralık ev kalmadı. Bu nedenle birçok kişi ayr bir ek iş yaparak geçinmeye , çocuklarına biraz daha düzgün bir hayat yaşatmaya çalışıyor. Yüksek enflasyon ve düşen alım gücü nedeniyle vatandaşlar evde ek iş yapıyor ya da hafta sonları, izin günlerinde giderek başka bir işte çalışıyor. Tabi geneli sigortasız işler.

İş Kanunu açısından bir işçinin çalıştığı yerden başka bir yerde çalışıp çalışmayacağının yasak olması iş sözleşmesine ya da imzalanan toplu iş sözleşmesine bağlıdır.Bu sözleşmelerde konulan hükümlerde eğer öyle bir madde varsa işçi, çalıştığı yerden başka bir yerde çalışamaz. Aksi bir madde olmaması durumunda işçi, diğer işini aksatmayacak şekilde boş saatlerinde başka bir işte çalışabilir.

Buna göre bir işçinin boş zamanında giderek başka bir işyerinde çalışmasında hehrangi bir sıkıntı ya da sorun bulunmuyor. Ancak sözleşmesinde aksi madde varsa çalışamayacak. Bu durum için şirketinizle imzaladığınız iş sözleşmesine ya da toplu sözleşmeye tabi iseniz toplu sözleşmedeki maddelere bakmanız gerekmektedir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mahallesinin muhtarı ile sohbet etsin nasıl ek gelir kazanabileceğini muhtarı ile işverenin ortak aldıkları kararlara uymalıdır