'Bir İlimizde 100 Milyar Dolarlık Altın Var'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Bir İlimizde 100 Milyar Dolarlık Altın Var'

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank yaptığı son dakika açıklamasında bir şehrimizde , yerin altında 100 milyar dolarlık altın olduğunu söyledi.

Yerel Haberler 2 Ağu 2022 16:13 6
'Bir İlimizde 100 Milyar Dolarlık Altın Var'

Varank açıkladı: Bir şehrimizde 100 milyar dolarlık altın var.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı son açıklamada Çanakkale'de yerin altında 100 milyar dolar, yani TL karşılığı ile 1 trilyon 795 milyar liralık altın olduğunu söyledi. 

Bakan Varank konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

, "Şu anda Çanakkale bölgesinde tahminlere göre 80 ila 100 milyar dolarlık değere sahip altın madeni yatıyor. Burada maden işletmeciliği yapan firma sayımız çok az. TÜMAD Madencilik, dünya standartlarında üretim yapması, çevre ve üretim süreçlerinde aldığı tedbirlerle örnek işletmelerden bir tanesi. Dünyada bu tip üretim yapan 800 altın madeni var. Bunlardan bir tanesi Lapseki'de. Kanada'da madencilik yapan bir firma hangi standartlarda üretim yapıyorsa ondan belki daha iyi bir şekilde üretim yapan bir tesisimiz."

"Bunların çoğunluğunun siyasi saiklerle olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çanakkale bölgesinde 80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüş şu anda toprak altında yatıyor. Bunların gün yüzüne çıkarılması durumunda Çanakkale ekonomisinin geleceği durumu tahayyül etmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım. Dünya standartları ve almanız gereken tedbirler çok açık. Madencilik yaptıktan sonra sahaların rehabilitasyonuyla ilgili kurallar çok açık. Kurallara uyulduğu müddetçe madenciliği asla kötü bir uygulama olarak görmememiz, kamuoyunu yanıltmamamız lazım. ABD, Kanada ve Avrupa'da bu işler yapılıyorsa bizde de bunların önünün açılması gerekiyor."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ülkenin kaynaklarını bir bir bitirdiniz şimďi gözünüzü yerin altındaki altınımı diktiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her seçimde bişeyler buluyorlar bi de çıkardıklarını görsek bişey demicem
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Senelerdir dış güç yüzünden diyerek var olan gaz, petrol ve altını çıkartmadık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zamlar gerimi alınacak zamlara son o zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hani bize yokmuu sayın bakann