Bir Dev Finans Kuruluşu Daha Dolar Tahmini Yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Dev Finans Kuruluşu Daha Dolar Tahmini Yayınladı

Son dakika haberi: Bir dev finans kuruluşu daha dolar tahminlerini yayınladı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Döviz 15 Kasım 2022 16:22 0
Bir Dev Finans Kuruluşu Daha Dolar Tahmini Yayınladı

Bir kuruluştan daha dolar tahmini geldi.

Önceki gün Morgan Stanley adlı kuruluş dolar hakkında kritik bir yorumda bulundu. Bu açıklamadan sonra bir beklenti açıklaması daha geldi. Bu sefer açıklama Nomura'dan geldi. Nomura da Morgan Stanley gibi gelecek sene düşüş beklediğini söyledi.

Singapur'daki Craig Chan öncülüğünde olan Nomura'nın stratejistlerinin imzası ile yayınlanan nota baktığımızda Amerika'da enflasyonun düşüşe yavaşlaması ve düşüşe geçmesi ile birlikte Çin ekonomisinin yeniden açılması, riskli varlıklara değer kazandırmasını değerlendirdi ve "ABD'de çekirdek enflasyonda yavaşlama ve Çin ekonomisinin yeniden açılması göz önüne alınınca dolarda daha 'sürdürülebilir bir dönüş' yakın görünüyor. Etkileri de daha geniş çaplı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ekim ayında enflasyonun beklenenden daha düşük gelmesi ile birlikte Fed'in faiz artırım hızında yavaşlamaya gideceği beklentisi arttı. Dolar kurunda ve endeksinde geçen hafta düşüş görülürken düşüş yüzde 6 seviyeierine kadar yükseldi. Ancak gelen son verilere göre dolarda bu hafta yükseliş oldu. 

Fed Yöneticisi Christoph Waller yaptığı değerlendirmede bir süre daha faizlerin devam edeceğini söyledi. bu açıklama ile birlikte dolar kuru yükselişe geçti ve eski seviyesine yeniden yaklaştı.

Fakat tam da bu noktada Çin'in hamlesi gündeme geldi. Pekin yönetimi, batan emlak şirketlerine yönelik yeni önlemler açıkladı ve dolardaki yükseliş sınırlı kalmış oldu.

MORGAN STANLEY , DÜŞECEK DEMİŞTİ

Dev finans kuruluşu şirketinin analistleri yaptıkları açıklamada enflasyonun gerilemeye başlaması ile birlikte doların 2023 yılında gevşeyeceğini söyledi.

Bank of New Zealand Kıdemli Piyasa Stratejisti Jason Wong ise yaptığı son dakika açıklamasında,"Kısa vadede dolarda konsolidasyon olabilir ancak uzun vadede aşağı yönlü potansiyeli bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç