Bir Çiftlik Bank Vakası Daha: 110 Bin Kişiye Cancri Jewellery Şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Çiftlik Bank Vakası Daha: 110 Bin Kişiye Cancri Jewellery Şoku

Son dakika haberi : Türkiye'de bir Tosuncuk vakası daha ortaya çıktı. 110 bin kişi yüksek kar vaadi ile dolandırıldı.

Son Dakika 7 Haz 2022 09:34 0
Bir Çiftlik Bank Vakası Daha: 110 Bin Kişiye Cancri Jewellery Şoku

Bir tosuncuk vakası daha yaşandı. Yıllar önce yaşanan Çiftlik Bank vakasından sonra bir büyük dolandırıcılık haberi daha geldi.

Cancri Jewellery adlı bir mücevher firmasının Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Söz konusu firmanın şubelerine haciz işlemi başlatıldı. 

Yüksek kar getiren bir üretim varmış gibi gsöterilen ve yatırımcıları issteme katmayı amaçlayan dolandırıcılık sisteminin son adresi bir mücevher firması Cancri Jewellery adlı şirket oldu İddialara göre yüksek kar vaadi veren ve bu vaadi ile binlerce kişiyi inandırarak sisteme alan, onların parasını alıpadeta buhar yapan şirket hakkında art arda şikayetler geldi. Şikayetler üzerine şirket hakkında incelemee başlatıldı ve haciz işlemine başlandı. 

2021 YILINDA TÜRKİYE'YE GELDİ

Ukrayna merkezli olan ve Dmytro Pavlenko adlı kişinin sahibi olduğu belirtilen şirket, yüksek kar vaadi ile kısa süre içinde 110 bin üyeye ulaştı.

5 ŞEHİRDE AÇILDI

Söz konusu şirket geçen sene Türkiye'ye geldi ve Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere toplamda 5 şehirde firma açtı. 1,5 ay öncesine kadar üyelerine ödemeleri düzenli şekilde yapan firma, 1,5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şubeler ise art arda kapanmaya başladı.

Daha sonra ise vatandaşlar hemen mahekem yolunu tuttu. MAhkemenin verdiği haciz kararları uygıulamaya başladı.

2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı yapan ve bu toplantılarla üye toplamaya devam eden, 110 bin üyeye ulaşıp vatandaşların güvenlerini kazanan firma , 1,5 ay önce battı.

Her geçen ay şubeler açarak güven kazanmaya devam eden şirket, Ramazan Bayramı'ndna önce ödemeleri durdurdu ve bayramdan sonra art arda şubelerini kapatmaya başladı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç