Bir Bu Eksikti: Çin'den ABD'ye Gerekirse Savaşırız Resti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Bu Eksikti: Çin'den ABD'ye Gerekirse Savaşırız Resti

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian yaptığı son dakika açıklamasında ABD'ye Tayvan ziyareti nedeniyle sert tepki gösterdi.

Dünya 15 Nisan 2022 15:00 0
Bir Bu Eksikti: Çin'den ABD'ye Gerekirse Savaşırız Resti

Son dakika haberi: Çin'den Amerika Birleşik Devletleri'ne savaş resti geldi.


Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham dahil olmak üzere toplamda 6 Amerikalı isim Tayvan'a bir ziyarette bulundu. ABD'li temsilcilerden oluşan heyetin Tayvan'a yaptığı ziyaret Çin'de büyük olay yarattı ve ABD'ye sert tepki geldi.


Çin ile arasında gerilim olan Tayvan'a yapılan bu ziyaret sonrası Çin tarafından sert bir son dakika açıklaması geldi. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında savaş restini çekti. Amerikalı heyetin, Tayvan'a gerçekleştirdiği ve üst düzeyde yapılan ziyaret kapsamında "Tek Çin" ilkesini ve Çin-ABD arasında imzalanan anlaşmaların hükümlerinin büyük oranda ihlal edildiğini söyledi. Bunun gibi eylemlerin ilişkilere ciddi zararlar vereceğini söyleyen Qian, “Bu tür eylemler, Çin-Amerikan ilişkilerine ciddi şekilde zarar veriyor ve Tayvan Boğazı'ndaki tansiyonun tırmanmasına yol açıyor” ifadelerini kullandı.


SAVAŞA HAZIRIZ

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian açıklamasında, Tayvan'ın Çin'in bölünmez bütünlüğünün bir parçası olduğunu söyledi ve bu konuda herhangi bir dış müdahaleye izin vermeyeceklerini söyledi. Qian ABD'ye bu konuda sert bir dille savaş resti çekerek, “Tayvan meselesinde herhangi bir dış müdahaleye izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda Halk Kurtuluş Ordusu savaşa hazır. Ordu, her türlü dış müdahale girişimini engellemek için gerekli tüm önlemleri alacak ve sözde 'bağımsız Tayvan' planlarını yok edecek” ifadelerini kullandı ve bu konudaki net tavrını ortaya koydu.


HEYET HALA TAYVAN'DA

ABD'li 6 isimden oluşan üst düzey heyet hala Tayvan'da ve burada ikili temaslarda bulunuyorlar. Edinilen son dakika bilgilerine göre heyetin bugün Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ile görüşeceği öğrenildi.


TAYVAN NEREDE?

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti, Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi olarak geçiyor. Haritadaki yerine baktığımızda ise Tayvan'ın Çin Halk Cumhuriyet'inin Güney Doğu bölgesinde yer aldığı görüldü. Adalar şeklinde oluşan Tayvan'a en yakın ülke Çin. İşte Tayvan'ın haritadaki yeri:



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç