Binlerce Öğretmen Adayı Atama Bekliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Binlerce Öğretmen Adayı Atama Bekliyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan 15 bin atamanın ardından yeni öğretmen ataması yapılacağı müjdesini açıkladı fakat o günden bu güne kadar atama takvimine ilişkin hiç bir bilgi verilmedi. 2022 yılı öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına dair, öğretmen adayları MEB’den bir tarih vermesini, bir an önce atama takviminin açıklanmasını istiyor.

Kamu 1 Mayıs 2022 17:18 0
Binlerce Öğretmen Adayı Atama Bekliyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan 15 bin atamanın ardından yeni öğretmen ataması yapılacağı müjdesini açıkladı fakat o günden bu güne kadar atama takvimine ilişkin hiç bir bilgi verilmedi. 2022 yılı öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına dair, öğretmen adayları MEB’den bir tarih vermesini ve bir an önce atama takviminin açıklanmasını istiyor.

Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika gelişmeler öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere yılın ilk öğretmen ataması 31 Ocak'ta gerçekleştirilmişti. 2022 yılının ilk atamasında 15 bin öğretmen ataması yapıldı. Atanamayan öğretmen adayları ise ikinci bir atamanın ne zaman yapılacağı hakkında resmi açıklama bekliyor.

Bakan Özer'in son olarak yaptığı açıklamada;

“Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” ifadelerine yer vermişt.

Mahmut Özer'in öğretmen alımı yapılacağına ilişkin son açıklamasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen henüz bir açıklama gelmesi ile birlikte Bakanı Özer’e tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bakan’a Özer’e serzenişlerde bulunan bazı öğretmen adayları Özer’e ‘’ Her zaman sizi elimizde çiçeklerle karşıladık. Fakat siz, hayallerimizi, emeklerimizi ve atama bekleyen biz öğretmenleri görmezden geliyorsunuz’’ sözleri ile tepki gösterdi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e verilen tepkilerinden bazıları şöyle;

*Sayın Bakanım Mahmut Özer ,"Gençleri çok bekletmeyeceğiz, en kısa sürede açıklayacağız." dediniz ama tam 60 gün oldu. 2021 KPSS'yi artık bekletmeyin. Atamamızı verin. Bayramda müjdemizi bekliyoruz. 

*Bakanımız televizyona çıktı "atama olmayacak spekülasyonlarını kaldıralım" dedi. Bizler de sayın bakanimiza güvenerek ders masalarimizdan kalktık. Sınava çok az bir süre kaldı ama atama takvimi yayınlanmadı. Bu durumm bizleri endişeye sevk etmektedir.

*O kadar çok bekledik ki artık duyuru, takvim ve kontenjanlar aynı zamanda açıklansın. 

*Bizim için bayram atamanın gelmesi ile başlayacak! 2022 yılında 138 bin açık varken  atama yapılmamıştır, 2021 KPSS duyuru istiyor

*Öğretmenin gözü her gün ekranda, her gün gelecek bir müjdeyi bekliyor.

Atama bekleyen öğretmenler, MEB'den atama takviminin bir an önce açıklanmasını talep ediyor. Binlerce atamanayan öğretmen adayı sosyal medya üzerinden yaptıkları on binlerce paylaşım ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak bu konuda hala net bir açıklama gelmedi. Siz hangi bölümden atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Atama duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç