Binali Yıldırım'dan Enflasyon Ek Gösterge Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Binali Yıldırım'dan Enflasyon Ek Gösterge Açıklaması

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım ek gösterge ve enflasyon hakkında son dakika açıklamasında bulundu.

Siyaset 5 Mayıs 2022 23:11 1
Binali Yıldırım'dan Enflasyon Ek Gösterge Açıklaması

Son dakika : AK Parti'den ek gösterge ve enflasyon açıklaması.

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım bir son dakika açıklaması yaptı. Yıldırım yaptığı açıklamada ek gösterge meselesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Çalışanlar, memurlarımız, işçilerimiz, sözleşmeler tabi gönlümüz arzu eder ki burada bir sadeleştirme yapılabilsin, çalışanların statüleri, mevzuatları birleştirilebilsin. Bunun için de mücadele ediliyor, belirli mesafeler de alındı. Bundan sonra elbette ki bu yönde müşterek çalışma devam edecek. Elbette uzun süreden beri gündemimizde olan 3600 diye tanımlanan mesele, Çalışma Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor ve artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyoruz. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme ve inşallah beklentileri karşılayacak şekilde bir sonuca vardırılır. İster devlet tarafında ister devlete hizmet eden memur, işçi veya özel sektörde işveren veya işçi çalışan tarafında olalım, bu ülke bizim. Bu ülkenin geleceği hepimizin. İmkanlarımız kısıtlı, ihtiyaçlarımız sınırsız."

ENFLASYON

Bugün açıklanan rekor enflasyon rakamları ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, "Enflasyon, insanların refahından, cebinden imkanlarını alan bir ejderha gibidir. Enflasyon ile mücadele etmek esastır ama bunun zamana yayılması gerekir. Bugün dünyada birçok ülke bir numaralı sorun olarak önüne enflasyonu koydu. Bunun için de düzenlemeler yapıyorlar, parasal politikalarda değişikliğe gidiyorlar. Bizim de hükümetimizin de bir numaralı sorunu ve gündemi enflasyondur." ifadelerini kullandı. 

Hayat pahalılığı hakkında konuşan Binali Yıldırım, "Anormal geçen 2 yıllık bir süreçten sonra elbette ki bunların yaşanacağını biz öngördük. Gerekli tedbirlerimizi alıyoruz ve bundan sonra da alınmaya devam edilecek. Şartlar ne olursa olsun, eldeki imkanlar sonuna kadar kullanılarak enflasyonun doğurduğu mahrumiyetleri ve hayat pahalılığı kaynaklı sıkıntıları eldeki imkanlarla hafifletecek tedbirler üzerinde de Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabinesi çalışıyor, kafa yoruyor." dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
HADİ ORADAN ÖN GÖRMÜŞ. NEYİ ÖN GÖRÜPTE GEREKLİ ADIMLARI ATTINIZ