Binali Yıldırım Çiftçilere Deli Gibi Ekim Yapın Çağrısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Binali Yıldırım Çiftçilere Deli Gibi Ekim Yapın Çağrısı

Çiftçilerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, dağa taşa deliler gibi ürün ekmeleri konusunda onlara çağrıda bulundu.

Yaşam 27 Mart 2022 09:28 0
Binali Yıldırım Çiftçilere Deli Gibi Ekim Yapın Çağrısı

Binali Yıldırım'dan son dakika açıklaması: Tarım yapanlara her yere ekin çağrısında bulundu.


AK Partili Binali Yıldırım Sancaktepe'de Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada kürsüye geçen Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu ve çiftçilere seslendi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa değinen Binali Yıldırım, çiftçilere yaptığı ekin ekin çağrısını yineledi.


Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan v 1 aydır devam eden savaşın bedelini yaşayacak ülkelerin başında ülkemizin geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Yıldırım, ticaretimizin büyük bir kısmını bu iki ülke ile yapıyoruz dedi. Alış verişlerin 40 milyar dolarlık kısmını yaptığımız Ukrayna ile Rusya'dan ülkemize her sene 8 milyon civarında ziyaretçi geldiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, bu ülkenin dünya tahıl ihtiyacının yüzde 60'lık kısmını karşılıyor dedi.


Yıldırım sözlerini, "Şimdi bunlar yok, bunlar olmayınca ne olacak gıda, tarım ürünleri önemli hale gelecek. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde gıdaya erişimde sorunlar yaşanacak. Bunun farkındayız öncü göstergeleri görüyoruz ve gerekli tedbirleri de hükümetimiz alıyor." ifadelerini kullandı.


DELİLER GİBİ EKİN


Çiftçilere ekim yapın çağrısında bulunan Binali Yıldırım, "Birkaç konuşmamda tarıma çok dikkat çektim, vatandaşlara dedim ki ekin, deliler gibi ekin, dağı, taşı ekin. Merak etmeyin devletimiz sizin maliyetlerinizi biliyor, gereken desteği verecek. Yeter ki siz ekin çünkü artık gıda petrolden de altından da önemli hale geldi" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç