Bina depreme dayanıklılık testi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bina depreme dayanıklılık testi başvurusu başladı

İBB tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2000 sonrasında yapılan binalar için depreme dayanıklılık testi başvurusunun başladığına yer verildi.

Emlak 22 Şubat 2023 12:56 0
Bina depreme dayanıklılık testi başvurusu başladı

İBB'den son dakika açıklaması: 2000 yılından sonra yapılan binalar için de hasar tespit başvurusu başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. İmamoğlu yaptığı açıklamada daha önce 2000 yılından önce yapılan binalar için sağlamlık testi başvurusunun alındığını, şimdi ise 2000 yılından sonra yapılan binalar için de başvuruların başladığına yer verildi.

İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İBB bina tespiti sayfası üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BİNA TESPİTİ
PROJESİ
Değerli İstanbullular,
Uzun yıllardır deprem endişesiyle yaşadığınızı; binbir emekle elde ettiğiniz, sevdiklerinizin anılarıyla dolup taşan sıcak yuvanızın sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Beklenen İstanbul depreminde bu şehrin paydaşı olan bir kişinin bile hayatının riske girmemesini kendimize görev edindik ve bu sebeple var gücümüzle çalışıyoruz.
Binalarımızın risk durumunu saptayabilmek için 2019 yılında başladığımız “hızlı tarama yöntemi”, akademisyenlerimizin de sürece katılımı ile onlarca farklı yöntem arasından seçilmiştir. Zamanımızın daraldığını biliyoruz! İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılında İstanbul’un dört bir yanında başladığımız çalışmalar ile sizin yanınızda olmak, endişelerinizi giderebilmek ve önlem almak için aralıksız çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Bina Tespiti Projemize başvurmak artık çok daha kolay! Bu internet sayfası aracılığı ile binanız için inceleme talep edebilir, binanızın inceleme sonucunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca binanız ile ilgili formu doldurarak, daha güçlü İstanbul için katkıda bulunabilirsiniz.
Deprem endişesi duymadan yaşanabilir bir İstanbul için başvurunuzu bekliyoruz!

"https://binatespiti.ibb.istanbul/" adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak bina hasar tespiti yapabilir, binanızın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Formda adres ile diğer bilgileri girerek belediyeye başvuru yapabileceksiniz.

SONUCUNUZU DA BU SAYFADAN ÖĞRENEBİLECEKSİNİZ

Bina hasar tespiti başvurusu yaptıktan sonra ve hasar tespiti yapıldıktan sonra yukarıdaki adresten sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

DİĞER İLLERDE NASIL OLACAK?

Diğer illerde vatandaşlar, belediyelere başvuru yaparak bina tespiti yapabilir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç