BİM Açıkladı: Asgari Ücrete Gelecek Zam, Hemen Fiyatlara Zam Olarak Yansıyacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BİM Açıkladı: Asgari Ücrete Gelecek Zam, Hemen Fiyatlara Zam Olarak Yansıyacak

BİM marketler CEO'su Haluk Dortluoğlu yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete zammın hemen fiyatlara yansıyacağını söyledi.

Market İndirim Katalogları 15 Kasım 2022 17:35 0
BİM Açıkladı: Asgari Ücrete Gelecek Zam, Hemen Fiyatlara Zam Olarak Yansıyacak

Asgari ücrete zam gelmeden ürünlere zam geleceği açıklandı.

BİM marketler CEO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu yaptığı son dakika açıklamasında artık dar gelirlilerin değil yüksek gelirli grupların da tercihi olduklarını söyledi. BİM'e yönelişlerin hızlandığını söyleyen Dortluoğlu, perakende şirketinin orta ve yüksek gelirli gruplarda daha fazla katkı almaya başladığını söyledi.

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zammın ürünlere şimdiden üstü kapalı şekilde yapılmaya başladığını söyleyen BİM CFO'su Dortluoğlu “BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” dedi.

Bloomberg Haber Televizyonu'na konuk olan ve sektöre ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Dortluoğlu, asgari ücrete yapılacak yüksek zammın enflasyonist etki yapacağını, zammın fiyatlara hızlı şekilde yansıyacağını söyledi.

Enflasyonun sermayelerde erozyona neden olduğunu söyledi ve bu nedenle acil olarak enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini söyleyenm Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladığını ve artık orta ile yüksek gelirli grupların da BİM'e geldiğini söyledi.

Açıklamasının devamında Dortluoğlu, şirketin pazar payının yüzde 17 seviyesine kadar yükseldiğini ve öteki perakende şirketlerine göre daha yüksek gelirlilerden BİM'e kaymanın daha fazla olacağını, bunun 2023 yılında daha da artacağını söyledi.

Dortluoğlu açıklamasının soınunda asgari ücrete, enflasyonist ortam yaratmayacak bir zam beklediklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN?

Asgari ücret Aralık ayının sonunda belirlenecek. Asgari ücret zammı belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç