BİLSEM sonuçları açıklandı: BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BİLSEM sonuçları açıklandı: BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı 2023

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve BİLSEM sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. İşte BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı.

Sınav 19 Nisan 2023 13:56 0
BİLSEM sonuçları açıklandı: BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı 2023

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sonuçlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve BİLSEM sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Peki BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı.

2023 BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  85, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 29 Ağustos-9 Eylül 2022  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır."

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILACAK?

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları http://meb.gov.tr bağlantısından sorgulanabilecek. 

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç