Bill Gates'in temettü için aldığı hisseler belli oldu: İşte 42 milyar dolarlık sepette yer alan 3 şirket
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bill Gates'in temettü için aldığı hisseler belli oldu: İşte 42 milyar dolarlık sepette yer alan 3 şirket

Son dakika haberi: Bill Gates'in 42 milyar dolarlık hisse senedi portföyünde yer alan şirketlerin listesi yazımızda.

Borsa 11 Mart 2024 1
Bill Gates'in temettü için aldığı hisseler belli oldu: İşte 42 milyar dolarlık sepette yer alan 3 şirket

Bill Gates'in 42 milyar dolarlık portföyündeki temettü hisseleri açıklandı.

Elinde parası olan vatandaşlar, bu parasını değerlendirmek, enflasyon karşısında değerini korumak için nereye yatırım yapacaklarını araştırmaya başladı. Bir son dakika açıklaması geldi ve dünyanın en zengin insanı Bill Gates'in parasını tuttuğu en büyük temettü hisselerine yer verildi.

Bu hisselere baktığımızda ilk sırada tabiki de Microsoft yer alıyor. Bill Gates'in portföyündeki en büyük şirket Microsoft oldu. 2023 yılı sonu itibarıyla alınan verilere göre Bill Gates, yüzde 33.98'lik parasını bu hissede tutuyor.

2003 yılında temettü programı başlatan Bill Gates, son 10 sene içinde bu ödemeleri yüzde 168 oranında artırdı. Temettü verimi ise ancak ve ancak yüzde 0.74 seivyesinde kaldı.

Temettü veriminin düşük olmasının nedeni ise hisse fiyatının yüksek olması. Hisse son 10 yılda 10 kat artarken son bir yılda yüzde 60'a yakın yükseliş gösterdi.

Gates vakfının elinde en çok hissesio lan bir diğer şirket ise Kanada Ulusal Demiryolu. Toplam portföyün yüzde 16.3'lük kısmı bu irketten. Taşımacılık ve lojistik hizmetleri sunan şirket, 28 yıldır üst üste temettü ödemesi yapıyor. Şirketin temettü verimi yüzde 1.94 oranında.

Gates vakfının en büyük yatırım yaptığı 5. şirket, en fazla temettü veren 3. şirket Caterpillar adlı şirket. Toplam portföyün yüzde 5.14'ünü oluşturuyor.

Bununla birlikte 3 temettünün toplam portföyde büyüklüğü yüzde 55.41 seviyesinde.

Şirketin temettü verimliliği yüzde 1.55 seviyesinde.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Ev hanımları unutuldu sanırım seçim de gel Bir de benim iş hayatımda 1997 başladı 4 sene mi sigorta ödemeden geçirdi Bulgaristan göçmeni iş sahibi ve 2001 de maliyeciler bastı ve yaptılar ve bfn eyeteyi bunlar yüzünden kaçtı şimdi 2007 evlendim 3 çocuk annesiyim ve hastaneler kamu baş vurdum onada cevap yok ne yapcam şimdi 10 sene çalıştım boşa gitti ben boşami çalıştım çocukluktan beri emeğime saygı lütfen 😔