Bilgisayar Mühendisleri Kadro - Atama Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bilgisayar Mühendisleri Kadro - Atama Bekliyor

Binlerce Bilgisayar Mühendisi , devlet kurumlarından atama bekliyor. İşte Bilgisayar Mühendislerinin atama talepleri.

Eğitim 9 Mayıs 2022 19:20 0
Bilgisayar Mühendisleri Kadro - Atama Bekliyor

Bilgisayar Mühendisleri atama bekliyor.

Finans7.com'a mesaj atan çok ayıda aday, kamuda bilgisayar mühendisi atamalarının yapılmasını istiyor. Her sene binlerce mezun veren Bilgisayar Mühendisliği kadrosundan kamuya çok az sayıda personel alımı yapılırken bilgisayar mühendisleri özel sektörde de ciddi istihdam sorunu yaşamaktadır.

Kamuda hemen hemen hiç kadro ayrılmayan Bilgisayar Mühendisleri, kamuda kendilerine atama istiyor.

İşte Bilgisayar Mühendislerinin atama talepleri:

"Ülke genelinde mühendislik atama puanları çok yüksek ve alım sayısı cok az 4 sene boyunca okuyoruz ve meslegımızı yapamıyoruz B grubu oldugumuz ıcın 2 senede 1 sınava gırme hakkımız var ve bu surec verımlı gecmıyor alım olmadıgı ıcın boşuna senelerımiz gidiyor hayatımız bitiyor"

"Günümüzde bilişim teknolojileri özellikle Yapay Zeka konusunda ileri seviyede araştırmalar yapılıyor ve bu konuda ülkemizde eksiklikler olduğu biliniyor.Bu yüzden özellikle Yazılım mühendisleri ve Bilgisayar Mühendisleri istihdamı konusunda çok az alımlar yapılıyor.Bu hususta alımların daha fazla olması gerekmektedir.Bilişim çağında olduğumuzu düşünürsek bu konuda daha fazla destek verilmelidir."

"Bilgisayar Mühendisi olarak özelde her yerde tecrübe isteniyor. Bir işe girmeden nasıl tecrübe edinebilirim bunu da kimse söylemiyor. Devlet zaten çok az kadro veriyor. Kadro sayısı arttırılmalıdır."

Özel sektörde tecrübe şartı nedeniyle iş bulamayan Bilgisayar Mühendisleri, kamuda iş arıyorlar. Devlet yetkililerinden atama talep eden Bilgisayar Mühendisleri, seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından talebinizi yazın ve mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç