Biden, Başkanlık Seçimi Sonrası Yapacaklarını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Biden, Başkanlık Seçimi Sonrası Yapacaklarını Açıkladı

Dünya 8 Kasım 2020 18:17 0
Biden, Başkanlık Seçimi Sonrası Yapacaklarını Açıkladı

Amerika’da sçeim sonuçlandı ve Joe Biden, tüm Amerika Başkanlarının aldığı oydan daha fazla oy alarak seçimi önde tamamladı. Donald Trump’ı seçimlerde geçen ve Amerika’nın 46. Başkanı olarak görev almaya hak kazanan Joe Biden’den seçim sonuçlarının ardındna ilk açıklamalar geldi.

Joe Biden, seçimler öncesi yaptığı bir açıklamaya da vurgu yapan Joe Biden, “Bu ulusun insanları bize çok net bir zafer kazandırdılar. Bu ulusun tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir oyla bu zaferi kazandık” dedi.

ABD’de ve dünyada yarına karşı güven gördüklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Biden, bölmeyi değil birleştirmeyi hedefleyen bir başkan olacağını , herkesin güvenini kazanmak için çalışacağını söyledi.

Seçim zaferinin ve ABD’ye başkan olmanın, hayatının en büyük onuru olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Biden, ABD’lilerin vizyondan yana oy kullandığını söyledi. Eşi ve çocuklarına da teşekkür eden Amerika’nın yeni Başkanı Biden, eşi Jill’in kocası olduğunu, onun desteği olmadan buralara gelemeyeceğini söyledi. Biden “Jill bir anne, bir eğitimci. Harika bir first lady olacak” ifadelerini kullandı.

Yardımcısı Kamala Harris hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Biden, “Harika bir başkan yardımcısı ile ülkeyi yönetmenin onurunu yaşayacağım. Kendisi Güney Asyalı, beyaz olmayan ilk kadın başkan yardımcısı. Bana ABD’de bir şeylerin mümkün olmadığını sakın söylemeyin” dedi.

Trump’a oy veren herkesin hayal kırıklığını anlayabildiğini söyleyen Biden, o vatandaşlara seslendi ve “Ama bence birbirimize şans verelim. Amerika’yı birleştimenin zamanı geldi. Amerika bence bizden şunu istedi, adaleti, ahlakı, umudu geri getirmemizi istedi. Virüsle savaşı kazanmamızı istedi. İklimi kontrol altına alarak gezegeni korumamızı istediler. Demokrasiyi savunmak, bu ülkede herkese eşit bir şans sunmak istedi” ifadelerini kullandı.

Biden, Pazartesi günü 20 Ocak 2021 ‘de salgınla mücadele planımızı hayata geçirecek önde gelen bilim adamı ve uzmanlardan oluşan bir ekip kuracağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç