Beyaz Saray, Resesyonu Kabul Etmiyor: Peki Nedir Bu Resesyon?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Beyaz Saray, Resesyonu Kabul Etmiyor: Peki Nedir Bu Resesyon?

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierr bir son dakika açıklamasında bulundu ve resesyonda olmadıklarını söyledi.

Dünya 21 Haz 2022 22:23 0
Beyaz Saray, Resesyonu Kabul Etmiyor: Peki Nedir Bu Resesyon?

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierr resesyonu kabul etmiyor.

Son günlerde daha da güçlenen, art arda yapılan açıklamalarla yakın zamanda girileceği bildirilen resesyonu Beyaz Saray kabul etmiyor. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierr bir basın toplantısı düzenledi ve ekonomide son duruma ilişkin bir değerlendirmede bulundu. 

Amerika Başkanı Joe Biden'in geçen hafta yaptığı açıklamada resesyona değinmesini ve bir resesyonun kaçınılmaz olduğunu nitelendirmesi hakkında konuşan Jean-Pierre, Biden yönetiminin attığı adımlarla ekonomide büyük ilerlemeler kaydettiklerini dile getirdi. 

Şu anda bir resesyon görmüyoruz diyen Beyaz Saray Sözcüsü, ekonomideki zorluklarla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi ve "Şu anda bir resesyon görmüyoruz. Şu anda resesyonda değiliz. Şu anda daha istikrarlı bir büyüme kaydedeceğimiz döneme geçiş sürecindeyiz. Bu da bizim odak noktamız." açıklamalarını yaptı.

ABD Merkez Bankası (Fed)'nın St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard önceki gün bir açıklama yaptı ve makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi durumunda Temmuz ayında güçlü bir faiz artışını destekleyeceklerini, Amerika ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı çekebileceklerini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen  ise yaptığı son açıklamasında ekonomide yavaşlama beklediklerini, ancak resesyon olmayacağını iddia etti. 

PEKİ NEDİR BU RESESYON?

Son günlerde çokça kullanılan bu kelimenin anlamını Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son yayında şu şekilde açıklıyor: "Resesyon dediğimiz şey durgun bir ekonomiyi ifade ediyor. Ev satışlarının düşmesi, piyasalarda aktivitenin azalması. Bunlar bir ülkenin resesyona girdiğini gösteriyor. Şöyle söyleyeyim, iki çeyrek üst üste büyümeler küçülmeye döndüğünde resesyona girilmiş oluyor. Resesyon durgun bir ekonomi anlamına geliyor. "

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç