BES'in 5 yıldaki reel getirisi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BES'in 5 yıldaki reel getirisi açıklandı

BES fonlarının son 5 yıldaki reel getirisi açıklandı. Hem yatırım hem tasarruf aracı olan BES hakkında açıklama yazımızda.

BES'in 5 yıldaki reel getirisi açıklandı

BES fonlarının son 5 yıldaki reel getirisi açıklandı.

2023 yılı tüm dünya için zor bir dönem oldu. Uzun yıllar unutulmayacak ekonomik sıkıntıların yaşandığı dünyada ve ülkemizde toparlanma başlarken en iyi performans gösteren şirketlerden biri de emeklilik şirketleri oldu.

AgeSA Hayat ve Emeklilik tarafından yapılan so ndakika açıklamasında kurumun hayat sigortacılığında yüzde 95 oranında, BES'te ise yüzde 86 oranında bir büyüme kaydettiklerini söyledi.

BES HEM TASARRUF HEM YATIRIM ARACI

Bireysel Emeklilik sisteminin zor zamanlar için bir kalkan etkisi oluşturduğunu söyleyen AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Fırat Kuruca, BES'in bir tasarruf aracı olmasının yanı sıra yatırım aracı olarak son 5 yılda enflasyon üzerinde getiri elde ettiğini söyledi. Kuruca açıklamasında getirinin yüzde 200 olduğunu söyledi.

Firmanın Hayat Sigortası branşındaki büyümesinin ise sektörün üzerinde devam ettiğini bildiren Kuruca, “Eylül 2023 itibarıyla, hayat sigortacılığı prim üretimimiz yüzde 95 büyüme ile 41.4 milyar TL’ye, BES fonlarımız ise yüzde 86 büyüme ile 633 milyar TL’ye ulaştı" dedi ve "Hayat ve ferdi kaza üretiminde 5.2 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE HİSSELER UZUN VADEDE HER ZAMAN KAZANDIRIR

AgeSA'nmın 4.2 milyona yakın müşterisi olduğunu, 1838 çalışanı ve 293 acentesi ile sektörde hizmet verdiğini söyleyerek açıklamasına devam eden Kuruca, fon seçimine ilişkin yatırımcılara önemli uyarıda bulundu ve Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerde hisse senetlerinin uzun vadede her zaman kazandırdığını söyledi ve "Ülkemizde yabancı para ağırlıklı yatırımların, altın ve Eurobond’un popüler olduğunu görüyoruz. Uluslararası hisse senetlerine, teknolojiye yatırım yapmak isteyenler için de çeşitli opsiyonlar mevcut. Ayrıca hisse senetleri piyasasında sürdürülebilirlik fonlarına da yatırımların arttığını görüyoruz.

Genel anlamda bakarsak, dünyada risk algısı arttıkça altına ve dolar bazlı enstrümanlara yöneliş hareketleniyor. Mesela, hisse senedi yılın ilk ayında çok popülerdi, altın ise durağandı. Son haftalara baktığımızda ise hisse senetlerinde duraksama, altında ise hareketlenme görüyoruz. Bu yüzden tasarruflarını değerlendirmek isteyenlere riskleri dağıtmalarını ve tüm enstrümanları kapsayacak şekilde bir sepet yapmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç