Benzine 1 Liranın Altında İndirim Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Benzine 1 Liranın Altında İndirim Geliyor

Akaryakıt sektöründen alınan son bilgilere göre benzin litre fiyatına bugün gece yarısından sonra indirim geleceği öğrenildi.

Emtia 14 Haz 2022 11:04 3
Benzine 1 Liranın Altında İndirim Geliyor

Bu sefer iyi haber geldi: Lira lira zam gelen benzine 97 kuruş indirim geleceği açıklandı.

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaştan sonra brent petrol fiyatı rekor düzeylere kadar çıktı. Döviz kuru ile brent petrol fiyatlarının rekor düzeylere çıkması nedeniyle akaryakıt fiyatlarında da sert yuükselişler görüldü.

Geçen sene 7 lira seivyesinde olan benzin ile motorin fiyatları 30 liralara kadar çıkarken bir iyi haber geldi. Gelen son bilgilere göre benzine bugün gece yarısından sonra 97 kuruş indirim geleceği öğrenildi. 

Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre gelecek indirimin pompaya yansıyacağı öğrenildi.

MOTORİN VE LPG'DE FİYAT DEĞİŞİMİ VAR MI?

Sektör temsilcileri, bugün gece yarısından sonra sadece benzine indirim geleceğini, motorin ya da otogazda bir fiyat değişimi beklenmediğini bildirdi. 

BENZİN NE KADAR OLACAK?

İndirimin ardından benzin litre fiyatı İstanbul'da 27 lira 45 kuruş seviyesine düşecek. Ankara'da fiyat 27 lira 55 kuruş seviyesine gerileyecek. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 27 lira 55 kuruştan satılacak. 

Motorin fiyatında ise bir değişim olmayacak. Buna göre İstanbul'da motorin 27 lira 91 kuruş seviyesinde olacak. Ankara'da 28 lira 2 kuruş seviyesinden satılcak motorin, İzmir'de 28 lira 1 kuruş seviyesinden satılacak. 

DOLAR VE BRENT PETROL NE KADAR?

Haberi yazdığımız şu saatlerde dolar kuru 17 lira 24 kuruş seviyesinde seyrediyor. Brent petrol varil fiyatı ise 123.36 dolar seviyesinde.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vayybeee
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Olum çok indirmisiniz olmaz bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bindirimin habercisi olan 4-5 günlük indirim ne kaa güzel ne kaa güzel...!