'Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Yolda'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Yolda'

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına yeni zammın yolda olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, 30 liranın yakın olduğunu söyledi.

Emtia 4 Haz 2022 13:27 66
'Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Yolda'

Benzin ve mazot 50 lira olacak dedi.

Akaryakıt fiyatlarında pandemi ile birlikte ciddi fiyat yükselişi görüldü. Yaşanan ciddi yükseliş , Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte daha da arttı ve brent petrol fiyatı 100 doların üzerinde sürekli olarak seyretmeye başladı. 

Yaşanan artış fiyatlara, pompaya zam olarak yansırken bir son dakika açıklaması geldi ve akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelecek zamlarla birlikte benzin ile motorinin 50 liraya kadar bile çıkabileceğini söyledi.

GEÇEN SENE 20 LİRA OLACAK DEMİŞTİ

Geçen sene akaryakıt fiyatlarında 20 liraların görüleceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, şimdi fiyatların 30 liraya dorğu yol aldığını ve benzine dev bir zammın da yolda olduğunu söyledi. 

Akaryatta savaş sonrası ciddi zamların görüldüğünü, brent petrolün 138 dolara kadar çıktığını, daha sonra 103 dolara kadar gerilediğini, şimdi 119 dolar seviyelerinde olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, yükselişin sürdüğünü ve yakın zamanda , daha önce görülen 138 dolar seviyelerinin yeniden görüleceğini ve çift katmerli bir zam furyasının yaşanacağını söyledi. 

Geçer açıklamasında şimdi 30 liraya doğru gidildiğini söyledi. Yakında gelecek dev zamla 30 liradan sonraki hedefin 50 lira olduğunu söyledi. Geçer açıklamasında, "Bu nerelere kadar gider. 30 liraya doğru gidiyoruz ve gidişat gösteriyor ki rakamlar 50 liraya kadar gidecek. Vergi toplamının en kısa yoluna gidiyorlar. ÖTV ve KDV'den vazgeçemiyorlar. Fiyatlar artarak, vergi artıyor. Gizli bir vergi artışı yapılıyor. Bu fiyat yükselmesi şimdilik işlerine geliyor" dedi.

İşte Selçuk Geçer'in açıklamasının tamamı:

Geçen hafta art arda gelen zamlardan sonra benzinin liste fiyatı İstanbul'da 26.24, Ankara'da iğse 26.33, İzmir'de ise 26.35 liraya kadar çıktı. Motorinde ise fiyatlar İstanbul'da 25.94, Ankara'da 26.03 ve İzmir'de ise 26.04 TL seviyesinde.

Otogaz fiyatı ise İstanbul'da 11.61 TL seviyesinde. Ankara'da LPG 11.85 TL'den satılırken İzmir'de 11.55 TL.

2022 HAZİRAN ARABA FİYALARI AÇIKLANDI

Türkiye'deki en ucuz araba fiyatları LİSTESİ için TIKLAYIN

Yorumlar (66)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şehirden kaçıp çiftcilik yapalım dedik onunda içine sıçtılar Traktöre binmek bile lüks oldu 1 depo mazot 2100 tl iki günde bitiyor hazırlanının ekmek 10 tl geçer bu gidişle...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zorunlu olmadıkça bınmeyın kardesim araba lüks oldu artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah yardımcımız olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Avrupa'nın en ucuz akaryakıtı bizde zamlara devam reisss öyle diyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Artık yeni zam türküler yapmak gerekecek.