Bendevi Palandöken: '20 Üründe Fiyat Sabitlemek Yetersiz Kalır'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bendevi Palandöken: '20 Üründe Fiyat Sabitlemek Yetersiz Kalır'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında temel ihtiyaç ürünlerinde etiketlerin sabitlenmesi konusuna değindi ve önemli öneriler verdi.

Ekonomi 8 Nisan 2022 14:51 0
Bendevi Palandöken: '20 Üründe Fiyat Sabitlemek Yetersiz Kalır'

Bendevi Palandöken'den 20-25 üründe fiyat sabitlemesi hakkında son dakika açıklaması geldi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Ulusal Kanal'ın canlı yayınına konuk oldu. Canlı yayında soruları yanıtlayan Palandöken, önceki gün gelen 20-25 üründe sabit fiyat etiketi meselesine değindi ve bunun faydalı olup olmayacağı konusuna değindi.


Ülkede tarım ve hayvancılığın geldiği son durum ile ilgili açıklama yapan Palandöken, artık bireylerin yaptığı tarım ile hayvancılıktan daha ziyade tesislerin olduğu ve bunların da fiyatların artmasına neden olduğunu söyledi. Palandöken canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bizim kökenimizin, yani köyden kente göç eden aileler için konuşuyorum. Hepsinin bir kaç tane küçük hayvanı, bir iki tane de büyük inek olurdu. Dolayısıyla bunların sütünü satardınız geçinirdiniz. Bunların yavrularını satardınız. Şimdi bireysel işletme yok. Entegre tesisler var. Herkes de çok mutlu. Yani düşünün bir insanın 30 bin tane hayvanı olunca her biri günde birer gram alsa kaç ton yapacak. E bununla sen et fiyatını aşağı düşürmen mümkün mü? Dolayısıyla bunlara vereceğiniz desteği bireysellere verin. Dolayısıyla insanların bulunduğu yeri muhafaza edecek olan çiftçiye , herkesin evinin önünde üç beş tavuk olsa yumurtaya gerek olmazdı. Bakkala gittiğimiz zaman da ne yapardınız. İnsanlar kese kağıdına en fazla 3 tane 5 tane yumurta alır. Şimdi ne oldu 6-7 çeşit yumurta çıktı. Yok renkli yumurtalar, organik yumurtalar, mavi, siyah , yok gezen tavuk yumurtası yok kafes yumurtası. İnsanların kafasını karıştırıcı meseleler ortaya geldi. İnsanlar kendi evinin önündeki hayvandan vazgeçti. Gelip çarşıda satılanı almayı tercih ettiği için, yani bireysel yetiştirme gücü olan insanlar. Netice itibarıyla fiyatların makul seviyelere düşmesi zor. Yem pahalı çünkü. Yemin süspanse edilmemesi durumunda insanların tavuk alıp onları beslemesi, yem vermesi işlemesi mümkün değil. Hem onun ürünü de para etmez. Çünkü pazarlama da çok önemli." ifadelerini kullandı.


Palandöken açıklamasının devamında, ürünlerde fiyat sabitlenmesinden daha ziyade bireysel şekilde yapılan tarımın hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini, bununla birlikte fiyatların daha makul seviyelere geleceğini söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç