Belediye şirket işçilerine maaş zammı var mı? Kadro geldi mi son dakika 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Belediye şirket işçilerine maaş zammı var mı? Kadro geldi mi son dakika 2023

Belediye şirket işçilerine maaş zammı var mı? Kamu işçilerine maaş zammı kapsamında belediye şirket işçileri olacak mı?

Çalışma Hayatı 9 Mayıs 2023 21:55 2
Belediye şirket işçilerine maaş zammı var mı? Kadro geldi mi son dakika 2023

Belediye şirket işçilerine zam var mı? Kadro gelecek mi?

Bugün kamu işçilerinin toplu sözleşmesine imzalar atıldı. İmzaların atılmasından sonra en merak edilen konu belediye şirket işçilerine de aynı zamdan yapılıp yapılmayacağı konusu oldu. Peki belediye şirket işçilerine zam var mı? Belediye şirket işçilerine kadro gelecek mi? İşte gelen son dakika açıklaması.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada kamu işçilerinin toplu sözleşmesine ilişkin, "Bu protokolle yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesinin belirlendiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokolün, kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alarak hizmet yürüten kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluş ve işletmelerinde alın teri döken işçilerini kapsamaktadır" dedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNİ KAPSIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına baktığımızda, "belediyeler ile bağlı kuruluş ve işletmelerinde alın teri döken işçiler" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamasına baktığımızda söz konusu sözleşme kapsamında belediye işçilerinin de olduğu görülüyor. Ancak konu ile ilgili net durum, toplu sözleşme tam metinin yayınlanması ile belli olacak. Haberdar olmak için TIKLA İNDİR

ZAM NE KADAR?

Erdoğan maaş zammın şu şekilde açıkladı: "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dâhil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz"

KADRO VAR MI?

Belediye şirket işçilerine kadro için henüz bir açıklama yok. Açıklamadan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Allah razı olsun sayın başkanım ❤
Ziyaretçi 11 Ay Önce
brlediyeyede verilmeli ve özellikle typ mağdurlarinada verilmeli işsizliyin önüne gecin ijsizkalmak8stemiyoruz typ süreklilik bekliyor