Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Açıklaması 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Açıklaması 2022

Son dakika haberi: Belediye şirket işçilerine kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM'den gelen açıklama yazımızda.

Siyaset 26 Ekim 2022 18:50 0
Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Açıklaması 2022

Belediye şirket işçilerine kadroda son dakika açıklaması.

Beleidye şirket işçilerin kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM'de yapılan son dakika açıklamasında CHP Kırıkkale Milletvekğili Ahmet Önal yaptığı son dakika açıklamasında KHK ile kadroya geçen işçiler ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere ilişkin açıklamada bulunan Önal , birçok işçinin sorunlarının çözülmediğini söyledi ve "2018 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle belediyelerde taşeron olarak çalışan işçilerimiz belediye şirketlerine geçirilmişlerdir. Her ne kadar iktidar partisince bu işçilerimiz kadro almış gibi bir algı yaratılmışsa da belediye şirketlerinde çalışan bu işçilerimiz asıl kadroya geçirilmemişlerdir. Aradan geçen bunca zamana rağmen bu işçilerimizin asıl kadro, maaş, nakil, zorunlu emeklilik gibi özlük hakları konusunda yaşadıkları mağduriyetler devam etmektedir. Belediye şirketlerinde çalışan işçilerimize asıl kadro verilmemesi, bu çalışanların diğer çalışanlara oranla daha az maaş alması anlamına gelirken özlük hakları ve çalışma koşulları arasında da adaletsizliğe neden olmaktadır. Belediye şirket işçileri norm kadroyla güvenceli çalışma, elli iki günlük ilave tediye, haftalık kırk saat çalışma, kadrolu işçilerle eşit ücret gibi sosyal haklarına kavuşmalı; zorunlu emeklilik gibi haksızlıklar giderilmeli, belediye şirketlerinde çalışan tüm işçi kardeşlerimiz ayrımsız norm kadrolarını almalıdırlar." ifadeleirni kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ MÜJDE BEKLENİYOR

Seçimlere kısa süre kala müjdeli haber bekleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç