Belediye şirket işçilerine ayrı, kadrolu işçiye ayrı maaş zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Belediye şirket işçilerine ayrı, kadrolu işçiye ayrı maaş zammı

Son dakika haberi: Amasya Belediyesi maaşlara rekor zam yaptı. Yapılan zam yüzde 90 olurken belediye şirket işçilerine düşük zam yapıldı.

Çalışma Hayatı 3 Şubat 2023 08:34 0
Belediye şirket işçilerine ayrı, kadrolu işçiye ayrı maaş zammı

Amasya Belediyesi maaşlara yüzde 90 zam yaptı.

Amasya Belediyesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre belediyede çalışan şirket ve kadrolu işçilerin maaşlarına rekor düzeyde zam yapıldı. 2023 yılı toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı ve şirket işçilerine yüzde 35 , kadrolu işçilere ise yüzde 90 oranında bir maaş zammı yapıldı.

Zam kararından sonra Amasya Belediye Başkanlığında çalışan işçileri büyük başkan diyerek slogan attı ve davul zurna ile maaş zammı kararını kutladı. Zam sonrası açıklama yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, emeklerinin karşılığını alan personelini maaşlarını güle güle harcamalarını istedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE AYRI , KADROLU İŞÇİLERE AYRI PROMOSYON

Belediye bünyesinde çalışan işçilere maaş zammının yanı sıra bayramlarda ikramiye ödeneceğine yer verildi. Belediye şirket işçilerine bin lira bayram harçlığı verileceği bildirilirken kadrolu işçilere ise Ramazanda 1500 lira, Kurban Bayramı'nda 2 bin lira harçlık verileceği bildirildi.

MHP'li Sarı yaptığı açıklamada maaş ödemelerinin kesintisiz şekilde ödendiğini söyledi ve "Ne yaptıysak sizin için, Amasya'nın faydası için yaptık. Helal lokma için herkes işini yapacak. Halk size teşekkür edecek, halk size dua edecek. Sizin maaşlarınızı ödeyebilmek için her gün hesaplar yapıyoruz. Siz çalışın, gayret edin gerisi teferruat" dedi.

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı son dakika açıklamasında maaş zammı ile ilgili, "Belediyemizin tüm imkanları kullanılarak sınırları belirlenen bu toplu sözleşmeyi iyi bir toplu sözleşme olarak görüyorum. Eğer imzaladığınız sözleşmeden sonra ücretinizi zamanında alıyorsanız, işten çıkarılmıyorsanız, iş yerlerinde kardeşlik varsa bu sözleşme iyi bir toplu iş sözleşmesidir" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç