Belediye şirket işçileri ve TYP'ye kötü, taşeron ve geçici işçilere iyi haber: Kimlere kadro verileceği açıklandı Son dakika 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Belediye şirket işçileri ve TYP'ye kötü, taşeron ve geçici işçilere iyi haber: Kimlere kadro verileceği açıklandı Son dakika 2023

Son dakika haberi: Geçici işçiler ile mevsimlik işçiler için düzenleme meclis yolunda. Peki kimlere kadro gelecek? İşte gelen son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 24 Ocak 2023 16:56 546
Belediye şirket işçileri ve TYP'ye kötü, taşeron ve geçici işçilere iyi haber: Kimlere kadro verileceği açıklandı Son dakika 2023

Belediye şirket işçilerine kötü, taşerona ve mevsimlik işçilere kadroda iyi haber.

Çalışma Bakanlığı'ndan kadro ile ilgili bir son dakika haberi geldi. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 45. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programa Arslan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Hizmet-İş Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile sendikaların yöneticileri de katıldı. Burada önemli değerlendirmeler yapıldı.

4/D'Lİ İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI VE TAŞERON KONUSUNDA TEYİTLEŞTİK

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve iyi bir hava yakalandığını söyleyen Arslan, KHK ile kadroya geçen içilerin özlük haklarının iadesi ve güçlendirilmesi , başta kamu iktisadi teşebbüslerindeki işçiler olmak üzere tüm taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğini söyleyen Arslan, bunun yeni protokolle çözüleceğini , bunun için Bakan Bilgin ile teyitleştiklerini söyledi. 

Vergi sisteminin adaletli bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini, vergisini verenin cezalandırıldığı, vermeyenin ödüllendirildiği sistemden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, "Vergi sistemimizin adaletli bir sisteme dönüştürülmesi devletimizin bekası açısından önemlidir." dedi ve yeni vergi düzenlemesi için taleplerini şu şekilde aktardı:

"Vergiyi yakaladığından alan, her seferinde vergisini vermeyenleri ödüllendiren, vergisini düzenli verenleri ise bu konuda mağdur eden anlayışı kabul edemeyiz. Vergiyle ilgili taleplerimizi Sayın Hazine ve Maliye Bakanına bir senedir ulaştıramıyoruz. Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızdan randevu talep ettik. Vergi konusunda HAK-İŞ'in yaptığı çalışmaları kendisiyle paylaşıp taleplerimizi ilgili bakanlığa ulaştırma niyetimiz var. Ancak Sayın Bakanımızın görüşme trafiğinin yoğun olduğu, bizim sıraya konduğumuz ve sıramız gelince görüşeceğimiz ifade edildi. Ne zaman sıra gelir bilmiyoruz. Ama sıranın gelmesini bekliyoruz."

KADRO MECLİSE GELİYOR

EYT düzenlemesinin bu hafta meclise gelerek Şubat ayında meclisten geçeceği, onun hemen ardından ise mevsimlik işçilere, geçici işçilere kadro konusunun meclise geleceği açıklandı.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ VE TYP GÜNDEMDE YOK

Açıklamada mevsimlik işçiler ile geçici işçilerin gündemde olduğu, protokol ile de taşeron konusunun olacağı , özlük hakların düzeltileceği bildirildi. Belediye şirket işçileri ile TYP işçileri için bir çalışma olmadığı bildirildi. 

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Yorum kısmından yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.  Kadro haberleri için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (546)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
belediye şirket işçileri
Ziyaretçi 14 Ay Önce
696 KHK ile belediye şirketlerine aktarılan belediye işçileri SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA ALINMALIDIR. Şirket işçiliği Kadro değildir. Norm kadro statüsü verilerek hakkaniyetin yerine getirilmesini istiyoruz.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Belediye Şirket İşçileri kadro verilmeyen taşeronların içinde en fazla sayıda olanı ve asıl kadrosunu bekliyor.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Belediyelerde çalışan taşeron işçilerine neden hak tanımıyorlar onu anlamadım neyse seçim geliyor ne ekerlerse onu biçerler
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Belediye şirket işçileri gündemde yoksa oyda yok bukadar basit ayrım yapılıyorsa bizde yaparız