Beklentiler Açıklandı: Fed Temmuz Faiz Kararı Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Beklentiler Açıklandı: Fed Temmuz Faiz Kararı Ne Zaman?

Amerikan Merkez Bankası Fed'in Temmuz ayı faiz kararı için geri sayım devam ediyor. İşte faiz beklentisi ve açıklanma tarihi.

Ekonomi 9 Tem 2022 22:21 0
Beklentiler Açıklandı: Fed Temmuz Faiz Kararı Ne Zaman?

Beklentiler açıklandı: Fed Temmuz Faiz Kararı Ne Zaman?

Amerikan Merkez Bankaıs Fed'in Temmuz ayı faiz kararının açıklanacağı toplantıya kısa süre kala en çok araştırılan konu faiz kararının ne olacağı, faize göre dolar, altında yönün ne olacağı, faiz kararının ne zaman  açıklanacağı konuları oldu. Peki Fed Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde? 

75 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

Ekonomistler yaptıkları son açıklamalarda Amerikan Merkez Bankası'nın Temmuz ayında faiz artırımına gideceğini ve 50 ile 75 baz puan faiz artırımı beklendiği, 75 bazp uanlık faiz artırım kararının ağır bastığına yer verildi. Geçen hafta yayımlanan Fed tutanaklarına baktığımızda ise 75 baz puanlık faiz artırımı konusunda 1 üye hariç tüm Fed üyelerinin aynı fikirde olduğu, yeni toplantıda da bu seviyede bir yükseliş beklendiği bildirildi.

Faiz artırımı yapılmasının en büyük nedeni ise enflasyon. Enflasyon rakamlarının aşağı çekilmesi için Fed , art arda faiz artırımlarına gitti. 

FAİZ YÜKSELİRSE DOLAR NE OLUR?

Faiz artırım kararı ile birlikte daha güçlü bir dolar beklendiği açıklandı. 

EMTİALARDA ALTINDA DÜŞÜŞ

Uzmanlar, Fed faiz artırımı ile birlikte emtialarda ve altında düşüş beklediklerini söyledi. 

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Fed'in Temmuz ayı Para Politikası Toplantısı 26 ile 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 27 Temmuz Çarşamba günü yapılacak toplantıdan sonra faiz kararı açıklanacak. Faiz TSİ 21.00'da açıklanır. Faiz kararı geldiğinde finans7.com olarak aktaracağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTI TARİHİ

Merkez Bankası PPK toplantısı 21 Temmuz 2022 Perşembe yapılacak ve saat 14.00'da faiz kararı açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç