Beklenti Anketi Geldi: İngiltere'de Enflasyon Beklentisi Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Beklenti Anketi Geldi: İngiltere'de Enflasyon Beklentisi Arttı

Dünya ekonomilerinde pandemi ve savaş etkisi hissedilmeye devam ediliyor. Derinden hissedilen bu kriz durumunda İngiltere için enflasyon beklentisi yükseldi.

Dünya 28 Mart 2022 13:04 0
Beklenti Anketi Geldi: İngiltere'de Enflasyon Beklentisi Arttı

Yüzde 7 ile geçen ay rekor kıran enflasyon, İngiltere'de yine yüksek gelecek.


Pandemi etkisi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası dünyanın en büyük ekonomileri bile büyük sıkıntılar çekmeye devam ediyor. Enflasyonlarda ciddi oranda artış görülürken Türkiye'de enflasyon yüzde 50'lere kadar geldi. Geçen ay İngiltere'de açıklanan enflasyona baktığımızda son 40 yılın rekorunun kırıldığı ve yüzde 6,2'lik bir enflasyon geldiği bildirildi. Yüksek gelen enflasyon sonrası Mart ayı enflasyonu da yüksek bekleniyor.


YouGov ve Citi analistleri , İngiltere için bir beklenti anketi yaptı ve ankete göre gelecek 5-10 yıl için enflasyon beklentisinin Mart'ta Şubat ayındaki yüzde 4.1'den yüzde 4.4'e yükseldi. Söz konusu ankete göre gelecek sene Mart ayına kadar enflasyon beklentisi de 6.1 seviyesine çıkarıldı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Citi ekonomisti Benjamin Nabarro, enflasyonların kontrolden çıkma riskinin olduğunu söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç