Bekçi Alımına Kısa Sürede Rekor Başvuru (Beyan Adresi Nedir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bekçi Alımına Kısa Sürede Rekor Başvuru (Beyan Adresi Nedir?)

EGM 2022 yılı 1. dönem bekçi alımı için başvurular alınmaya başladı. Kısa sürede bekçi alımına rekor başvuru geldi.

Son Dakika 29 Nisan 2022 09:17 4
Bekçi Alımına Kısa Sürede Rekor Başvuru (Beyan Adresi Nedir?)

Bekçi alımına kısa sürede rekor başvuru geldi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün bir duyuru yayımlandı ve en az lise mezunu adaylar arasından 3 bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı başvurusunun başladığına yer verildi. 81 şehre yapılan bekçi alımında başvuruların başlaması ile birlikte bekçi olmak isteyen adaylar , Polis Akademisi Başkanlığı resmi sayfasına akın etti ve başvurularını yaptı. başvurularını yapan adaylar, daha sonra başvuru ücretini yatırarak müracaatlarını tamamlamış oldu. 

 

Türkiye genelinde bekçiliği bekleyen on binlerce aday ise ilanın yayımlanmasını bekliyordu. Başvuru ekranı açılır açılmaz ilana başvuru yapan adaylar, yazılı sınav aşaması için şimdiden yoğun şekilde ders çalışmaya başladı. 

 

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM VAR?

Bekçi alımı ilanına baktığımızda alımın tüm şehirlere yapıldığı görüldü. İlan metnine baktığımızda alımın aşağıdaki şehirlere yapıldığı görüldü:

Tüm illere alım yapılması adayları memnun ederken bazı illere alım sayısının düşük tutulması tepki ile karşılandı. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlanab aşvuru yapmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az lise mezunu olması, askerliğini yapmış olması, kamu haklarından mahrum olmaması, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olması , 28 Nisan 1992 ile 28 Nisan 2004 tarihleri arasında doğmuş olması, en az 167 cm boyunda olmak ve vücut kitle indeksi 18 ile 27 arasında olması, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmaması gerekmektedir. 

 

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular öncelikle internet üzerinden yapılıyor. Polis Akademisi Başkanlığı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılan başvurunun ardından adaylar 340 lira olan başvuru ücretini Halkbank'a yatırarak müracaatını tamamlayacak. Parayı yatıranlar, dekontu , ilk aşamada teslim etmek için saklamak zorunda.

 

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ÜCRETİ

Bekşçi alımı başvuru ücreti 340 lira olarak yatırılacak. Para Halkbank'a ATM ya da internet bankacılığı üzerinden yatırılacak ve dekont saklanacak. Dekontu adaylar evrak teslimi sırasında Polis Akademisi Başkanlığına teslim edecek. Bu nedenle dekontun kaybedilmemsi önemlidir. Dekontunu kaybedenler, en yakın Halkbank şubesine giderek yeni dekont alabilirler.

REKOR BAŞVURU

Polis Akademisi resmi sayfasından başvuruların başlaması ile birlikte dün rekor başvuru olduğu görüldü. Google verilerine baktığımızda dün bekçilik konusunda fazlaca arama yapıldığı ve Polis Akademisi sayfasına on binlerce kişinin girdiği görüldü. 

Kısa sürede 10 binden fazla kişinin başvuru yaptığı , bekçiliğe en az 200 binden fazla başvuru yapılmasının beklendiği öğrenildi. 

 

Siz hangi şehre başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BEYAN ADRESİ NE DEMEK?

Beyan adresi, adayın şu anda bulunduğu adres anlamına gelmektedir. İkamet ettiğiniz adresi o kısma yazın.

BEKÇİLİK SINAV SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İli yanlış seçmişim nasıl düzeltcem acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askerlik şartı kaldırılmasi lazım saçma saçma isler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadar az bir alıma bu kadar yüksek başvuru :( Türkiye nin hali hiç iyi değil işsizlik hat safhada
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Basvuru milyonu gecer bence