Bekçi Alımı Başvuru Sayısı Düşük Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bekçi Alımı Başvuru Sayısı Düşük Kaldı

İlan ilk geldiğinde 250 bindne fazla başvurunun beklediği bekçilikte başvuru sayısı az oldu.

Kamu 11 Mayıs 2022 13:46 360
Bekçi Alımı Başvuru Sayısı Düşük Kaldı

Bekçi alımında başvuru sayısı.

Bekçi alımında başvurular sona eriyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açılamasında 2022 yılı bekçi alımı başvurusunda son günlere girildiğini söyledi. Henüz başvurusunu yapmamış adayların başvurusunu yapması gerektiğine yer verilirken adayların 13 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurusunu yapması gerekmektedir. 

SON BAŞVURU SAATİ

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda başvuruların 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17.00'da sona ereceğine yer verildi. 340 lira olan başvuru ücretini Halk Bank'a yatıran adayların müracaatını bu tarihe ve saate kadar yapması gerekmektedir. 

BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

Gelen son bilgilere göre başvuru sayısının 150 binlere yaklaştığı görüldü. Geçen sefer yapılan alımlara göre başvuru sayısının az olması ise yazılı sınavda yapılan değişiklik ve alım sayısının azlığı oldu. Yazılı sınavda 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi, yazılı sınavda baraj puanı aşan herkesin çağrılması yerine geçenler arasından 32 bin 500 kişinin mülakatlara çağrılacak olması çok sayıda kişinin başvurusunu yapmamasına neden oldu. Bu iki nedenin yanı sıra bir de sınav ücretinin 340 lira olması da başvuru sayısının az olmasına neden oldu. 2019 senesinde yapılan 8 bin alıma 200 bin civarında başvuru olmuştu. Bu alıma bu kadar az başvuru olması dikkatleri çekti.

Siz neden başvurmadınız peki? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YAZILI SINAV NE ZAMAN?

Başvurular 13 Mayıs'ta sona erecek. Başvuruların sona ermesinden sonra ön sağlık ve evrak teslimi duyurusunun Mayıs sonunda gelmesi ve Haziran ayının başında sürecin tamamlanması, Temmuz ayında yazılı sınavın yapılması bekleniyor. Süreçten anbean haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

UZMAN ERBAŞ, JANDARMA BEKÇİ ALIMI VE POLİS ALIMI GELİYOR

Jandarmaya bekçi alımı, polis alımı ve uzman erbaş alımları geliyor. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

81 İLDE HASTANELERE PERSONEL ALIMI

81 ilde hastanelere personel alınıyor: İlan için TIKLAYIN

BEKÇİ ALIMINA BAŞVURANLAR BU SAYFADA

Bekçi alımına başvuru yapanlar, polis asker alımını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN TAKİP EDİN

Yorumlar (360)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alınacak kişiler belli birde enayi gibi 340 tl yatırıp enayi yerine konmak istemem.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
340 tl için basvuru yapmadım Allah bunları yaksın tez zaman da aminn
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim oğlum kaçkere girdi polislik ve bekçi sınavına ve sayısını unutun ama torpil varsa alırlar ve oğlumda öğretmen ve çok iyi donanımlı ama vermiyorlar torpil Allah’a havale ediyorum in şalah çıksın hak yiyenlerden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Torpil olduğu için sınav parası çok Alım az bide bi dayımızolmadığı için
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Torpil olduğu için bide sınav parası çok