Bedelli Askerlik Ücreti Netleşti Bakaya Kalanlar Daha Çok Verecek: İşte Güncel Bedelli Parası 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bedelli Askerlik Ücreti Netleşti Bakaya Kalanlar Daha Çok Verecek: İşte Güncel Bedelli Parası 2022

2022 yılı Temmuz Aralık arasında bedelli askerlik yapacakların vereceği bedelli ücreti belli oldu.

Son Dakika 5 Tem 2022 00:21 2
Bedelli Askerlik Ücreti Netleşti Bakaya Kalanlar Daha Çok Verecek: İşte Güncel Bedelli Parası 2022

Bedelli askerlik ücretine rekor zam geldi: Bakaya kalanlar daha fazla verecek.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en merak edilen ko da netllik kazandı ve memur ile emeklilerin maaş zamları belli oldu. Zamların belirlenmesinin ardındna Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın beklenen açıklaması geldi.

Bakanlık resmi internet adresi üzerinden memur maaş katsayıları paylaşıldı. Paylaşılan katsayılara göre bedelli askerlik ücretine de zam geldi. 

HER 6 AYDA BİR DEĞİŞİYOR

Bilindiği üzere birkaç yıl önce getirilen yeni askerlik sistemi ile birlikte bedelli askerlik kalıcı hale geldi. Bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler, her sene başvuru yaparak bedelli askerlikten faydalanabilecek. Eskisi gibi bedelli askerlik yasası beklenmeyecek. Bedelli askerlikten faydalanmak için ise gençlerin para yatırması ve 1 ay askerlik eğitimi alması gerekiyor. 

ZAMLANDI

Gelen son dakika bilgilerine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş katsayılarını belirledi. Temmuz ile Aralık 2022 arasında geçerli olacak memur maaşlarına ilişkin katsayıların paylaşılması ile birlikte bedelli askerlik ücreti de netleşmiş oldu. 

Bakan Nureddin Nebati'nin imzası ile az önce genelge yayınlandı ve bedelli askerlik ücretini belirleyen formüldeki memur maaş katsayısının yeni rakamına yer verildi.  Memurların aylık maaş katsayısı ise 0,333603 olarak açıklandı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIYOR?

Her 6 ayda bir açıklanan bu katsayının da yer aldığı formül şu şekilde = 40000 X 0,333603 X 6 = Bu formül ise bizlere 80 bin 64 lira 72 kuruş sonucunu veriyor. Yani Temmuz ile Aralık 2022 tarihleri arasında bedelli askerlik yapacaklar bu parayı verecek.

TBMM'den geçen yeni kanunda bedelli affından faydalanacakların , bakaya kaldıkları güne göre daha fazla ödeme yapacağına yer verildi. Yani onlar 80 binin üzerinde bir ücret ödeyecek. 

Sizce iyi mi? 80 bin verip 1 ay mı yoksa 6 ay mı askerlik yaparsınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gelişmiş tüm ülkelerde kısa dönemdir para ödemeden ve uzun süre hizmet vermek isteyen maaş alır çalışıyor gibi. Yani seçenek gençlerde olmalı. Üniversite bitiren ve çalışma hayatına geç başlayan bir an çalışmaya başlamak ister. Ama yok daha uzun hizmet vermek isteyen birde istediği gibi iş bulamayan o zaman istediği en uzun askerlik süresini seçer ve maaşını alır. Millet zaten geçim derdinde ve iş hayatına bir an başlamak ister.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bırakında yaşayalım be , tam denkleştirdim derken 80 bin nedir el insaff