Bedelli Affı Meclise Geliyor: İşte Başvuru Detayları ve Ücreti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bedelli Affı Meclise Geliyor: İşte Başvuru Detayları ve Ücreti

Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar için bedelli affı geliyor. Düzenleme hazırlandı. MEclise kısa sürede geliyor.

Haberler 17 Haz 2022 10:28 0
Bedelli Affı Meclise Geliyor: İşte Başvuru Detayları ve Ücreti

Bedelli affı meclise geldi.

Son dakika haberi geldi. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı bedelli affı açıklamasının ardından beklenen duyuru geldi. Açıklamada yoklama kaçağı olan ve bakaya kalanların bedelliye başvurularının kabul edileceğine yer verildi.

550 BİN KİŞİ VAR

Bakaya kalan , yoklama kaçağı olan toplamda 550 bin kişinin söz konusu düzenlemeden faydalanabileceği açıklandı. Konu ile ilgili hükümet çalışmalarını bitirdi ve taslak düzenleme TBMM'ye sunulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek söz konusu düzenlemenin gelecek haftalarda yasalaşması bekleniyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik yapacak bakaya kalan ve yoklama kaçağı olanlar , 56 bin 500 liralık bedelli askerlik parasına ek olarak bakaya kaldıkları süreye göre yapılacak hesaplama ile bedelli askerlik ücreti verecek. Bu düzenlemeye göre 1 yıl asker kaçağı olan, 2 yıl asker kaçağı olan ve 5 yıl asker kaçağı olan farklı para verecek. 

Bedelli affından faydalanan kişiler hakkında daha önce başlatılan işlemler de sonlandırılacak. Öte yandan dövizli askerlik hakkı olan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvurusu yarım kalan , ücretinin tamamını yatırmayan 2 bin 100 kişi var. Bu kişiler için de dövizli askerlik affı olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Bedelli affının önümüzdeki hafta mecliste görüşülmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Başvurular, kanun REsmi Gazete'de yayınlandıktan sonra başlayacak. Başvuru başladığında finans7.com'da olacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç