BDDK'dan son dakika: Konut kredisi değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BDDK'dan son dakika: Konut kredisi değişti

Son dakika haberi: BDDK'dan konut kredilerine düzenleme geldi. Gelen düzenleme, bir evi olan vatandaşları üzdü.

Emlak 25 Ağu 2023 22:44 0
BDDK'dan son dakika: Konut kredisi değişti

BDDK'dan son dakika: Konut kredilerinde değişiklik.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve konut kredisinde düzenlemeye gidildiğine yer verildi. Yapılan düzenleme ile ikinci evini alacaklara bir kısıtlama getirildi.

BDDK'nın resmi açıklamasına baktığımızda en az 1 konutu olanlara kredinin yüzde 75 azaltılacağına yer verildi ve “Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak uygulanacak” denildi.

Düzenlemeye baktığımızda 5 milyon liranın altında bir ev almak isteyenler, eğer bunu ikinci tapulu evi olarak alacaksa evin değerinin sadece yüzde 22.5'lik kısmı için kredi çekebilecek. Yani 5 milyon liraya ev alacak kişiye en fazla 1 milyon 125 bin lira kredi çekebilecek. Kalan 3 milyon 875 bin lira için kredi seçeneği olmayacak.

Söz konusu düzenlemeye bankalar açısındna baktığımızda kredi risk ağırlığının artırıldığı görüldü. Konu ile ilgili BDDK'dan yapılan açıklamada, “Konut edindirme amacıyla kullandırılacak kredilere sermaye yeterliliği hesaplamasında yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacak” denildi.

KREDİ DÜZENLEMESİNİN TAM METNİ ŞU ŞEKİLDE:

İLK EVİNİ ALACAKLARA KREDİ

BDDK, Eylül ayında ilk evini alacak kişilere uygun faizli ve 180 ay vadeli kredi açıklayacak. Düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, bilgi alış verişi yapmak ve diğer kişilerle tanışmak için > TIKLA KATIL

1.20 faiz 180 ay vadeli konut kredisi hesaplaması için TIKLAYIN

TOKİ 11 ilde arsa satacak. Detayları için > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç