BBC Duyurdu: Boris Johnson İstifa Ediyor İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BBC Duyurdu: Boris Johnson İstifa Ediyor İşte Nedeni

Son dakika haberi: İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa edeceğini açıkladı.

Dünya 7 Tem 2022 11:31 0
BBC Duyurdu: Boris Johnson İstifa Ediyor İşte Nedeni

Son dakika : İngiltere'de hükümet krizi çıktı. Başbakan istifa ediyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bir son dakika açıklamasında bulundu Johnson yaptığı açıklamada istifa edeceğini duyurdu. 

Edinilen bilgilere göre İngiltere'nin Başbakanlığı görevini yapan Johnson, bugün Muhafazakar Partisi liderliğinden ayrılacak.

BBC'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında Boris Johnson'un parti liderliğinden şimdi istifa edeceği, ancak Başbakanlıktan hemen istifa etmeyeceği, sonbahara kadar bu görevi yürütmeye devam edeceği öğrenildi. 

YENİ LİDER ARAYIŞI BAŞLADI

Söz konusu istifa kararının gelmesinden sonra Muhafazakar Parti'de liderlik yarışı başladı. 

YENİ BAŞBAKAN EKİM'DE

Son bilgilere göre Muhafazakar partide Ekim ayına kadar yeni genel başkan seçimi yapılacağı ve yapılacak seçimle genel başkan olan ismin başbakan olacağına yer verildi.

NEDEN İSTİFA ETTİ

Son günlerde İngiltere'de istifalar art arda geldi. Sağlık ve Maliye Bakanları bundan birkaç gün önce , Boris Johnson'a tepki göstererek istifa ettiklerini söyledi. Vicdanen rahat olmadıklarını söyleyen iki isim, istifa kararlarını Twitter adreslerinden duyurmuştu.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid  tarafından istifa ile ilgili yapılan açıklamada, "Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor. Bunun benim son bakanlık görevim olabileceğinin farkındayım ancak bu standartlar için savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum." denilmişti.

İstifalar sonrası görevlendirmeler olmuş, ancak kriz durdurulamadı. Kriz Boris'in istifasını beraberinde getirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç