Bayramdan Önce Asgari Ücretli, Emekli ve İşsizlere Gıda Kolisi Verilecek: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayramdan Önce Asgari Ücretli, Emekli ve İşsizlere Gıda Kolisi Verilecek: İşte Başvuru

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında bayram öncesi milyonlarca kişiye gıda yardımı yapılacağına yer verildi.

Finans Magazin 10 Nisan 2022 21:29 0
Bayramdan Önce Asgari Ücretli, Emekli ve İşsizlere Gıda Kolisi Verilecek: İşte Başvuru

Ramazan Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar, artan gıda ve temel ihtiyaç ürünleri nedeniyle zor günler geçirirken Aile Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bayramdan önce ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılacağına yer verildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yayınlanan açıklamaya baktığımızda Ramazan Bayramı'nda yüz binlerce haneye gıda yardımı yapılacağına yer verildi. Emeklilere, asgari ücretlilere ve geliri olmayan, geliri az olan vatandaşlara yönelik başlatılan gıda kampanyasının bayramdan önce sonlandırılacağı ve ihtiyacı olan ailelere bayramdan önce gıda yardımı yapılacağına yer verildi. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda , ihtiyaç sahibi ailelere bayramdan önce verilecek sosyal yardımların detaylarına ve bilgilere yer verdik.


NE YARDIMI YAPILACAK?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi. Bu açıklamaya bakacak olursak Bayramdan önce ihtiyaç sahibi olan ailelere temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan bir gıda kolisi verileceği anlaşılıyor.


KİMLERE YARDIM YAPILACAK?

Yardım yapılacak kişi sayısında yelpaze geniş. Yardım alabilmek için bir evde gelir olmaması, sosyal güvencenin olmaması, sosyal güvence olması durumunda ise evde kişi başına düşen gelirin 1417 liradan az olması gerektiğine yer verildi. Açıklamada, "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler" ifadelerine yer verildi. Bir evde asgari ücretli çalışan varsa ve o evde 4 kişi yaşıyorsa bu kişiler gıda yardımı alabilecek. Aynı zamanda bir evde sadece tek emekli var ve 2 kişi yaşıyorlarsa, emekli maaşı 2828 liranın altındaysa bu haneye de gıda yardımı yapılacak.


BAŞVURU NEREYE NASIL, KİM TARAFINDAN YAPILACAK?

Aile Bakanlığı resmi sayfasından yayınlanan açıklamaya baktığımızda başvuruların ev halkından 18 yaşını aşmış biri tarafından yapılması yeterli olacak. Kimlik kartı ile İl veya İlçelerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapacak vatandaşlar, yardımlarını bayramdan önce alacaklar. Duruma göre gıda yardımlarının yıl boyunca verilebileceği aktarıldı.


Sosyal yardımlardan , devletin vatandaşa verdiği hibelerden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN

Almanya'ya işçi alımı yapılıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN

Amerika'ya ayda 123 bin lira maaşla işçi alımı yapılıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN

MSB- Jandarma ve Polis Akademisi asker, kolluk kuvveti personeli, uzman erbaş alıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN

Devlete 8 bin 254 memur ve işçi alınıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç