Bayramda memleketine gideceklere 1250 TL ulaşım desteği: Başvuru başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayramda memleketine gideceklere 1250 TL ulaşım desteği: Başvuru başladı

Bayramda memlekete gidecek vatandaşlara 1250 TL'lik destek demesi yapılacak. Ulaşım bilet desteği başvurusuna dair bilgiler yazımızda.

Sosyal Yardımlar 8 Nisan 2024 6
Bayramda memleketine gideceklere 1250 TL ulaşım desteği: Başvuru başladı

Bayramda memleketine gideceklere 1250 TL verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara sosyal yardımlar ödemeye devam ediyor. Bayrama kısa süre kala öğrenciler, memleketlerine gitmek üzere yola çıkarken Aile Bakanlığı, öğrencilerin bilet paralarını vereceğini duyurdu.

Ulaşım desteği adı altında vatandaşlara verilecek destek için başvuru bligileri finans7.com'da.

"Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Yardımlar" başlığı ile yayınlanan son dakika açıklamasında eğitim yardımı adı altında verilen ulaşım desteğinin başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

"3294 sayılı Kanun kapsamında yer aldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca tespit edilen ve Türkiye sınırları içerisinde ailelerinin ikamet ettiği ilden farklı bir ilde örgün eğitime devam eden 25 yaş ve altı Türk vatandaşı öğrencilerin, ailelerinin yanına gidiş veya okullarına dönüşlerinde yıllık 2 gidiş-2 dönüş olmak üzere toplam dört bilet hâlinde, belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını aşmamak kaydıyla ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik bir destek programıdır"

"Destek Programından faydalanacak öğrenci 18 yaşından büyük ise kendisi veya ailesi; 18 yaşından küçük veya kanunen kısıtlı olması durumunda ise öğrencinin ailesi, vasi/velisi veya diğer kişiler başvuru yapabilmektedir"

"3294 sayılı Kanun kapsamında yer aldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca tespit edilen ve Türkiye sınırları içerisinde ailelerinin ikamet ettiği ilden farklı bir ilde örgün eğitime devam eden 25 yaş ve altı Türk vatandaşı öğrenciler faydalanabilmektedir"

BAŞVURU BİLETLE YAPILACAK

Ulaşım yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların en yakın SYDV'ye gitmesi ve müracaatını yapması gerekiyor. Başvuru bilgileri şu şekilde paylaşıldı:

"Destek Programı kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından öğrenci ya da ailesinden bilet ve öğrenci durumuna ilişkin bilgi ve belgeler talep edilir. Talep edilen belgelerin öğrenci adına olması zorunludur"

81 il başvuru adresleri için TIKLAYIN

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ulaşım yardımı adı altında öğrencilere 1250 TL'lik bilet parası verilecek. Ödeme ile ilgili yapılan açıklamada, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bilette yazılı tutarın tamamının ödenmesi esas olup ödeme tutarı 2024 yılı için 1.250 TL olarak belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını aşamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Gün Önce
keşge verilse 3 çocukla memlekete gidecegim
Ziyaretçi 29 Gün Önce
Ne zaman okudum kabul ediyorum
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Bilet internet ten alinincada oluyormu
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Bilet onlayn ise nasıl olacak
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Okudum kabul ediyorum