Bayramda Memlekete Gideceklere Kötü Haber: Hızlı Tren Bilet Fiyatlarına Bir Zam Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayramda Memlekete Gideceklere Kötü Haber: Hızlı Tren Bilet Fiyatlarına Bir Zam Daha

Ramazan Bayramı'nda memlekete gitmek isteyen vatandaşlara bir kötü haber de YHT'den geldi. TCDD, hızlı tren bileti fiyatlarına zam yaptı.

Taşıt 18 Nisan 2022 14:53 0
Bayramda Memlekete Gideceklere Kötü Haber: Hızlı Tren Bilet Fiyatlarına Bir Zam Daha

Son dakika : Bayram öncesi bir zam açıklaması daha geldi.


2022 yılı Ramazan Bayramı için geri sayımda son günlere girildi. 1 Mayıs 2022 günü Ramazan Bayramı arife günü idrak edilecek ve 2022 yılı Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs gününe denk geliyor. Bayram için 2 haftadan az zaman kala üniversiteli öğrenciler, gurbette olanlar, memlekete gitmek isteyen vatandaşlar, bayramı sevdikleri ile , ailesi ile akrabaları ile geçirmek isteyenler biletlere akın etti. Ancak son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek zam nedeniyle bilet fiyatları rekor kırmaya devam ediyor.


Ramazan bayramına günler kala bir son dakika haberi geldi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 'nın YHT seferlerine zam yaptığı öğrenildi. Yüksek Hızlı Tren ile evlerine gitmek isteyenler , bugünden itibaren biletlerini yüzde 15 daha pahalıya alacak.


4 AYDA 3 ZAM

Yüksek Hızlı Tren seferlerine 2022 yılı içerisinde 3'üncü defa zam gelmiş oluyor. Ocak ayında yüzde 20 zam yapılmış, 1 ay zamsız geçtikten sonra Mart ayında bir zam kararı daha alınmış ve fiyatlar yüzde 10 oranında arttırılmıştı. Bu zammın ardından bir zam haberi de bugün geldi ve bilet fiyatlarına yüzde 15'lik zam yapıldığı açıklandı.


ZAMLA BİLET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Bugün fiyatlara gelen yeni zam ile birlikte artık Konya'dan Ankara'ya gitmek isteyen bir kişi 67 lira bilet parası ödemiş olacak. Konya'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir kişi ise 182 liralık bilet fiyatı ödeyecek.


Ankara'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir kişi, zamdan önce 130 lira 50 kuruş bilet parası öderken zamla birlikte şimdi 151 lira ödeyecek.


Zam sonrası sosyal medya paylaşımları çok konuşulmaya başlandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç