Bayram Tatilinin Neden 9 Gün Olmadığı Belli Oldu (Okullar Tatil mi?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram Tatilinin Neden 9 Gün Olmadığı Belli Oldu (Okullar Tatil mi?)

Ramazan Bayramı tatilinin neden 9 gün olmadığı hakkında açıklama geldi. Tatil, sanayicilerin talebi nedeniyle uzatılmadı.

Eğitim 28 Nisan 2022 14:11 4
Bayram Tatilinin Neden 9 Gün Olmadığı Belli Oldu (Okullar Tatil mi?)

Bayram tatilinin neden 9 gün olmadığı açıklandı.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması bekleniyordu. Ancak geçen gün yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapmadı ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmayacağı, 5 gün tatil olacağı netleşmiş oldu. Bu karar sonrası en merak edilen konu okulların açık olup olmayacağı, bayram tatilinin neden 9 gün yapılmadığı konusu oldu. 

 

Bu konuda sanayicilerin talebi olduğu, üretimde iş kaybı olması nedeniyle tatil olmadığı açıklandı. 

 

TATİL 5 GÜN OLDU

2 Mayıs 2022 günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olarak idrak edilecek. Bayram tatili yarın akşam başlayacak ve Perşembe sabah sona erecek ve 5 gün boyunca tatil olacak. Perşembe ve Cuma günü ise mesaiye devam edilecek.

 

KAMU KURUMLARI, OKULLAR VE İŞYERLERİ AÇIK OLACAK

2-3-4 Mayıs 2022 günleri Ramazan Bayramı olarak kutlacak ve resmi tatil olacak. 5 Mayıs 2022 Perşembe günü ise Bayram Tatili sona erecek ve kamu kurum ile kuruluşları, okullar açılacak işyerlerinde mesailere kalındığı yerden devam edilecek. Okulların tatil olması gibi bir durum söz konusu değil.

 

NEDEN 9 GÜN OLMADIĞI BELLİ OLDU

Bir son dakika açıklaması geldi ve bayram tatilinin neden 9 gün olmadığı detayı belli oldu. Habertürk yazarı Kübra Par bugün kaleme aldığı yazısında konu ile ilgili " Dün Ankara’dan güvendiğim bir isme “Niye uzatmadınız?” diye sordum." dedi ve cevabın şu şekilde olduğunu aktardı:

"“Sanayici ve ihracatçı için kötü oluyor. Çok iş kaybı yaşanıyor, siparişleri yetiştiremiyorlar. Zaten dünyada en uzun tatil yapan ülkeyiz. Ara tatiller, resmi bayramlar, dini bayramlar... Arkası kesilmiyor” dedi.

...Peki ya turizm geliri?

Hem havalar yeterince ısınmadı hem de tatili otellerde geçirecek bütçesi olanların sayısı belli...

Kâr-zarar hesabı yapıp çalışmamıza karar verdiler belli ki..." ifadelerini kullandı."

YILLIK İZİN ALANLARIN SAYISI ARTTI

Çalışanlar tatillerini 9 güne çıkarmak için ise yıllık izne başvurmaya başladı. İşyerlerinde yılllık izin almak için başvuran personeller, 5 ile 6 Mayıs günlerinde de izin alarak bayram tatili süresini 9 güne çıkarmayı, tatil yapmayı  planlıyor. Ancak çok sayıda personel bu adımı tercih ettiği için bazıları alabilecek bazıları alamayacaj.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle yerinde bir karar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Suzan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çocuklar o bu bayramı tatili kar tatili yarı yıl tatilleri diye diye okula bile gidemiyor bence de yerinde bi karar olmuş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum