Bayram Tatili 9 Gün Oluyor: Kısıtlamalar Kalkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram Tatili 9 Gün Oluyor: Kısıtlamalar Kalkıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca'nın açıklamasına baktığımızda kısıtlamaların artık kalkacağı, bayrama kısıtlamasız girileceği görüldü.

Sağlık 25 Nisan 2022 09:25 0
Bayram Tatili 9 Gün Oluyor: Kısıtlamalar Kalkıyor

Kısıtlamalar kalkıyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasınad bulundu ve açıklamasına baktığımızda kısıtlamaların kalkacağı anlaşıldı. Adıyaman'da ziyaretlerde bulunan il danışma toplantısına katılan Bakan Koca, burada vatandaşlarla bir araya geldi ve oldukça samimi görüntüler verdi. Görüntüler ve gelen son açıklamalara baktığımızda kısıtlamaların bu Çarşamba tamamaen kalkması bekleniyor. 

 

Sabah Gazetesi'nden Kenan Kıran'a açıklamalarda bulunan Bakan Koca, eski günlere dönüşün yakın olduğunu, bayramın bayram gibi kutlanacağını söyledi. Kısıtlamaların daha çok olmadığı döneme girildiğini söyleyen Bakan Koca, bundan sonra artık kişisel tedbirlerin öne çıkacağını söyledi. Toplumsal kısıtlamaların devre dışı kalmasını istediklerini, kronik rahatsızlığı ve ileri yaşı olanların korunmaları gerektiğini söyledi.

 

Bakan Koca açıklamasında, "Biz büyüklerimizi gripten koruma çabası içinde olmuyor muyuz? 2.5 yıllık zaman dilimi bize üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin önemli oranda önleyebildiğini gösterdi. Pandemi sonrası normal dönemde de bu olmalı." ifadelerini kullandı. 

 

BAKAN KOCA MASKESİZ DOLAŞTI TOKALAŞTI

Adıyaman'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Sağlık Bakanı Koca, "Ben esnafla tokalaşmaya başladım. İşte vatandaşın arasına katılıyoruz. Gençlerle birlikteyiz. Özlemişiz. Bu normali maskesiz yaşamak önemli değil mi?" ifadelerini kullandı. 

 

İKİ GÜÇLÜ SİLAH

Aşı ve ilacın hastalığa karşı savaşta en güçlü silah olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Koca, "Aşıların akciğere inmeyi önemli oranda düşürdüğünü biliyoruz. Riskli ve ileri yaş olan kişilerde erken dönemde verebileceğimiz, etkili olduğunu bildiğimiz ilacımız da var. Bu ilacı da yerlileştirdik. Hem aşı, hem de ilacın varlığıyla iki güçlü silahımız var. Bu dönemi bundan sonra daha kolay geçirebiliriz diye düşünüyoruz. Onun için normalleşelim diyoruz.

Turkovac aşısını önemsiyoruz. Omicron'a etkisinin önemli olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız güvenle Turkovac aşısını yaptırmalılar. Ben baştan Sinovac aşısı yaptırdım. Turkovac çıktığında Turkovac aşısı yaptırdım." dedi. 

 

SAĞLIKÇIYA ŞİDDETE AĞIR CEZA

Sağlık personellerine yönelik şiddet meselesine değinen Bakan Koca, bunun artık katalog suçlar kapsamına alındığını ve sağlık personellerini yaralama suçu, kasten öldürme, işkence, intihara yönlendirme gibi ayrı başlık altında toplandığını , cezalarının artık daha ağır olduğunu söyledi.

 

SAĞLIK PERSONELLERİN NÖBETLERİ AZALIYOR: MAAŞLAR ARTIYOR

36 saat nöbet sisteminin insani olmaktan uzak olduğunu söyleyen Bakan Koca, bunu 24 saate sınırlamayı hedeflediklerini söyledi. Bakan açıklamasının devamında ise hakkaniyetli ücret düzenlemenine gitmeyi amaçladıklarını söyledi.  Bakan Fahrettin Koca açıklamasını, "Birçok ileri dediğimiz ülkelerin eğitiminden, özellikle uygulamalı eğitimimizin daha iyi olduğuna adınız gibi emin olun. Onun için ileri ülkelerin hedefi olan gözbebeğimiz hekimler olduğunu söylemiştim. Amerika başta olmak üzere özellikle hekimliği avukat ile sigorta şirketi arasına sıkıştığını çok iyi biliyoruz. Biz uygulamada ve eğitimde oralardan çok iyiyiz." ifadeleri ile sonlandırdı.

 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLABİLİR

Kulislerden alınan son dakika bilgilerine göre bayram tatilinin 9 gün olmasının beklendiği öğrenildi. Karar bugün kabineden sonra açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç