Bayram Sonrası Dolar ve Gram Altın Tahmini Yayınklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram Sonrası Dolar ve Gram Altın Tahmini Yayınklandı

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk yaptığı son açıklamada dolar ve altın tahmininde bulundu.

Altın 13 Tem 2022 20:36 0
Bayram Sonrası Dolar ve Gram Altın Tahmini Yayınklandı

Dolar kuru ve altın fiyatlarında tahmin yayımlandı.

Son günlerde ciddi şekilde yükselişte olan dolar kuru ve altıun fiyatları hakkında açıklama geldi. Emtia Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk bayramdan sonrası için tahminlerini yayınladı. 

DOLAR YORUMU

Dolar kuru hakkında açıklama yapan Yıldırımtürk, yükselen enflasyona dikkatleri çekti ve harcamaların etkisine değinerek, "Dolayısıyla bu enflasyondaki yükseliş devam ettiği sürece dolar/TL’de hem mevsimsel ihtiyaç hem de takvimsiz ihtiyaç nedeniyle tekrar 17,75 TL’ye doğru bayramdan sonra bir seviyeye gelebilir. Çünkü geçtiğimiz bayramlarda da gördük. Özellikle emekli ikramiyeleri, piyasaya sürülen para ve bu nedenle döviz fiyatını biraz daha yukarı çekiyor. Bu sefer de öyle olacak diye düşünüyorum. Eğer dolar dış piyasalarda biraz daha güçlenirse 18 lira seviyesine ulaşabilir." ifadelerine yer verdi.

ALTIN TAHMİNİ

Yıldırımtürk açıklamasının devamında altın fiyatlarına değindi. Ons'un düşüşünün dolardaki yükseliş nedeniyle Türkiye'de çok hissedilmediğini söyleyen Yıldırımtürk, "Biz dış piyasadaki altının gerilemesinde içeride çok fazla hissetmedik. Belki 1025 TL seviyelerinden 980 TL seviyelerine kadar geldi ama orada çok fazla kalmadı. 985-990 TL seviyelerinden işlem gördü. Haftanın ortasına doğru muhtemelen 995 TL seviyelerinden işlem görecek ve bayram sonrasında özellikle birde bu 9 günlük bayram tatili sonrasında altının tekrar 1000 liranın üzerinde 1020 1025 TL seviyelerini eğer dolar/TL’de bahsettiğim gibi biraz daha yukarı yönlü bir seyir olursa o zaman da 1050 TL seviyesine doğru yükselebilir. Dolayısıyla altın alanların çok fazla hayıflanma olması lazım. Yani altın zaman zaman böyle düşse bile o düşüşün çok sınırlı ve çok da kısa olduğunu görüyoruz. Dış piyasalardaki bu oynaklığın devam edeceği beklentisiyle içeride de bunun yansımaları olduğunda düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

DOLAR NE KADAR?

Piyasalarda ABD enflasyonu sonrası hareketli dakikalar yaşanırken dolar kuru17.41 TL'ye geldi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının ons fiyatı üzerinde enflasoyn baskısı devam ederken bugün açıklanan veriler sonrası altının ons fiyatı 1737 dolara geldi. Gram altın ise 972 lira.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi sadece yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen hizmettir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç