Bayram öncesi çocuklu ailelere 5770 TL destek ödemesi müjdesi geldi: İşte başvuru formu 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram öncesi çocuklu ailelere 5770 TL destek ödemesi müjdesi geldi: İşte başvuru formu 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında bayram öncesi çocuklu ailelere 5770 TL ödeme yapılacağını söyledi. Başvuru şartları ve bilgileri yazımızda.

Sosyal Yardımlar 8 Nisan 2024 0
Bayram öncesi çocuklu ailelere 5770 TL destek ödemesi müjdesi geldi: İşte başvuru formu 2024

Bayram öncesi çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli şekilde yapılan çocuk desteği ödemelerinin Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekildiğini ve ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını söyledi.

Bakan Göktaş'ın imzası ile yayınlanan açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin sürdüğüne yer verildi.

Aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile büyüyebilmeleri, sağlıklı ve yeterli bir ortamda yetişmeleri için destek ödemelerinin yapıldığını bildiren Bakan Göktaş, Bayram dolayısıyla ödemelerin bugünden itibaren yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan Bayramı dolayısıyla Nisan ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekiyoruz. Bu kapsamda bugün itibarıyla toplamda 897,6 milyon TL tutarında desteği hesaplara yatırıyoruz"

Çocukların aile ortamında büyümesinin önemine dikkatleri çeken Bakan, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olan ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi ve “Çocuklarımızın milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz" dedi.

KİMLERE VERİLECEK?

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri başvuruları e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerde aranan şartlara şu şekilde yer verildi:

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular internet üzerinden ve il ilçe SYDV'lerden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek  başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir. 

81 il başvuru adresleri için TIKLAYIN

E DEVLET BAŞVURUSU

E Devlet kapısı üzerinden başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi turkiye.gov.tr adresi SED ödemelerine gitmesi gerekmektedir.

E devlet arama kısmına SED yazdığınızda yukarıdaki gibi SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK ÖN BAŞVURUSU ekranı karşınıza çıkacak. Bu ekrana tıklayıp giriş yaptıktan sonra YENİ BAŞVURU yazan kısımdan başvurunuzu yapabileceksiniz. Yeni başvuru kısmına tıkladıktan sonra sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru yaptıktan sonra değerlendirme sürecine tabi tutulacaksınız. Değerlendirme sonucunuzu yukarıdaki ekrandan takip edebileceksiniz. Ödemeler ise başvuruda verilen İBAN'a ya da PTT hesabınıza yapılır. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç