Bayram İkramiyesinde Kapsam Genişliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram İkramiyesinde Kapsam Genişliyor

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin kapsamının genişletileceği iddiası gündeme düştü. İddiada asgari ücretli ve memura da bayram harçlığı verileceği iddia edildi.

Finans Magazin 4 Haz 2022 13:16 7
Bayram İkramiyesinde Kapsam Genişliyor

İşçilere bayram harçlığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan az önce bir açıklama yaptı ve asgari ücretliler, memurlar ile emekliler için maaş zammı çalışmalarının sürdüğünu, bu gruptaki vatandaşların gelirlerinin arttırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların gelirlerini arttırmaya yönelik yapılan çalışmalara yönelik, "Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın gelirlerini arttırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim ,iihrtacat, bunların hepsini arttrarak sene sonuna güçlü gideceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLİ, MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞI ERİDİ

Asgari ücretliler, memurlar ve emeklilerin maaşları sene başından bu yana ciddi oranda düştü. Açıklanan yüksek enflasyon nedeniyle memurların maaşları 1500 liradan fazla eridi. Asgari ücretlinin maaşı 1100 liradan fazla erirken emeklilerin maaşları ise 657 lira civarında eridi. Şimdiye kadar açıklanan enflasyon şu şekilde:

  • ocak yüzde 11,10,
  • şubat yüzde 4,81,
  • mart yüzde 5,46,
  • nisan yüzde 7,25
  • mayıs yüzde 2,98

BAYRAM İKRAMİYESİ

Her bayramdan önce emeklilere verilen bayram harçlığının Kurban Bayramı'ndan önce asgari ücretlilere ve işçilere verilmesinin gündemde olduğu öğrenildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre seçim sürecine girilmesi nedeniyle milyonlara bayram ikramiyesinin verilmesinin planlandığı öğrenildi. Bütçe çalışmalarının başladığı, asgari ücretlilere de 1100 liralık bayram ikramiyesinin verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Sizce asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAYRAM HARÇLIĞI AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle verilmeli asgari ücretlide Bayram yapmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herkese verilsin de biz özel banka sandıklarından emekli olanlara da verilsin yeter artık edep yahu bu ülkede biz yasamiyormuyuz bu enflasyon bizlere ugramiyormu bu zamlar vizede gelmiyormu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Memurada verilmeli ayırt edilmemeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle verilme ayırt edilmemeli neticede memurda işçide asgari aynı işi yapıyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet almalı insanlar paralari olmadigi için kurban kesemiyor en azindan sene de bi kere de olsa insanin bogazlarindan et geçer asgari ücretle calisanlarda insan onlarında hakki ikramiye almak