Batıliman Liman İşletmeleri halka arz oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Batıliman Liman İşletmeleri halka arz oluyor

Son dakika haberi: Batıliman Liman İşletmeleri halka arz başvurusu geldi. SPK'ya başvuru yapıldı. İşte son dakika bilgileri.

Halka Arz 11 Ara 2023 0
Batıliman Liman İşletmeleri halka arz oluyor

Batıliman Liman İşletmeleri halka arz oluyor. SPK'ya başvuru oluyor.

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii tarafından KAP'a bir bildirim yapıldı. Yapılan bildirime baktığımızda Batıliman Liman İşletmeleri şirketinin halka arz olacağına, bunun için SPK'ya başvuru yapıldığına yer verildi.

Peki Batıliman Liman İşletmeleri halka arz ne zaman? Talep toplama ne zaman yapılacak?

KAP'a yapılan bildirim şu şekilde:

"Şirketimizin sermayesinin %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı durumundaki, kapasite artırımı ve iyileştirme yatırımları ile iktisadi faaliyeti ve ekonomik verimliliği artırılacak olan "Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş." tarafından, 5 Aralık 2023 tarihinde KAP'ta duyurusunu yapmış olduğumuz şirket stratejimiz doğrultusunda paylarının sermaye artırımı ve/veya ortak satışı yöntemiyle halka arz edilmesine ve bu payların Borsa İstanbul A.Ş.'ye kote edilmesine izin verilmesini teminen, Sermaye Piyasası Kurulu'na şirket esas sözleşmesinin sermaye piyasası mevzuatı hükümleri ile uyumlu hale getirilmesine ve kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine ilişkin olarak başvuru gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1222185"

HALKA ARZ NE ZAMAN?

Şirketin halka arz başvurusu sonrası SPK inceleme yapacak. Uygun görülmesi durumunda halka arz onayının 2024 yılında gelmesi bekleniyor. Her hafta Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan bültende halka onay gelmesi bekleniyor. Halka arz sürecinden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bigliler, açıklamalar ve veriler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa, hisse ve diğer yatırım araçları hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç