Başvurular İŞKUR'dan Başlıyor: İş Arayanlara 7603 TL Maaşla İş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvurular İŞKUR'dan Başlıyor: İş Arayanlara 7603 TL Maaşla İş

İş arayan vatandaşları sevindiren haber: İŞKUR tarafından başlatılacak Üretim Sürecine Katılım Programı kapsamında çok sayıda kişi işe alınacak.

İŞKUR İlanları 29 Tem 2022 08:36 0
Başvurular İŞKUR'dan Başlıyor: İş Arayanlara 7603 TL Maaşla İş

Başvurular İŞKUR'dan Alınacak: İş Arayanlara 7 Bin 603 TL.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Söz konusu haberde, üretim sürecine katılım adı altında bir program kurulacağı ve söz konusu program kapsamında imalat sektöründe faaliyet göstermekte olan işyerlerinde çalışanlar için destek verileceği açıklandı.

Söz konusu yeni model ile birlikte gençlere yeni iş kapıları açılacak ve işverenlerin personel alımı daha da fazla teşvik edilecek. Bu destekten faydalanabilmek için imalat sektöründe belirtilen alt sektörlerde, OSB-Organize Sanayğ bölgelerindeki özel vasfı ve 50-249 kişi arasında çalışanı bulunan işyeri olması şartı var. Sigortalının işe alındığı aydan önceki 1 yıllık dönemdeki kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması gerekmektedir. Bu destekten faydalanacak işletmenin vergi, işsizlik sigortaso primi ve sigorta prim borcunun olmaması gerekmektedir. 

50 ile 100 arasında çalışanı olan bir işyeri, çalışan sayısının en fazla yüzde 10'una kadar , çalışan sayısı 101 ile 249 arasında olan işyerleri de en fazla 15 katılımcı talebinde bulunabilecek.

İŞE ALINACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

Söz konusu program kapsamında işe alınacaklarda aranacak şartlar:

18-34 yaş grubundakiler,

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olanlar,

işverenin birinci derece kan hısımı veya eşi olmayanlar

Yabancılar için yabancı kimlik numarasına sahip olunması,

kurs ve programlara katılım konusunda yaptırım uygulanmıyor olunması,

programa başlama tarihinden önceki son 3 ayda uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmama

12 aylık dönemde işverenin çalışanı olunmaması ve programa başlama tarihi itibarıyla açık öğretim hariç öğrenci olunmaması.

Belirtilen şartları taşıyan işyerleri ilk aydan başlamak üzere 3 aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak.

EĞİTİM DURUMUNA GÖRE DESTEK

İşe alınacak personel için eğitim durumuna göre 7 bin 603 lira ile 8 bin 294 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN

Söz konusu program açıklaması geldi ve önümüzdeki günlerde personel alımı başvurusunun bapşlaması bekleniyor. 81 şehirde bulunan işletmelere yapılacak personel alımında başvurular başladığında finans7.com olarak takipçilerimize aktaracağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç